Ön Yargı İle İlgili Hikaye Yazınız .


Ön Yargı İle İlgili Hikaye Yazınız .

Küçük köylerden birinde  Ayhan adında bir çocuk yaşarmış . Ayhan  ilkokulu köyünde okuduktan sonra ortaokula geçmiş .  Ortaokula gideceği için çok mutlu olan Ayhan ilk defa köy dışına çıkacakmış . Çünkü okulu şehirdeymiş .  Zaman su gibi akıp gitmiş ve Ayhan babası ile yola koyulmuş ve en sonunda okula varılmış . Ayhan  hemen sınıfına varmış ve sınıftaki arkadaşlarını görmüş . Sınıfa yeni geldiği için , diğer öğrenciler Ayhan'a şüphe ile yaklaşmışlar ve köyden geldiği için , üstü başı çok iyi olmadığı için çok sevmemişler ve küçümsemişler .

Ayhan'la  dalga geçerek hoş geldin garip oğlan demişler . Ayhan da onlara bakarak gülmüş ve sevinmiş . Sonra  Ayhan'a ne garip kıyafetlerin var diyerek yine dalga geçmişler ve onu küçümsemişler . Ayhan hala onlara bakarak gülüyor  ve mutlu oluyormuş . Sınıftaki çocuklar bu da her dediğimize gülüyor, sağır mısın oğlum sen diyerek yine bağıra bağıra gülmüşler . En sonunda öğretmen içeri gelmiş ve merhaba çocuklar bugün okulumuza engelli bir arkadaşımız geldi . Adı Ayhan onun kulakları doğuştan hiç duymuyor demiş . Öğrenciler  bunu duyunca çok pişman olmuşlar ve duygulanmışlar . Halbuki ona ön yargılı davranmışlardı . Öğrenciler teneffüs zili çaldığı zaman Ayhan'ı kucaklarına alıp onu yukarıya attılar .

Ona sarılarak hoş geldin arkadaşımız  dediler .  Aradan günler geçmiş ve Ayhan ve arkadaşları çok iyi kaynaşmışlar . Ayhan kulağının duymamasına rağmen sınıfının en başarılı öğrencilerinden biri olmuştur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme