Sözünde Durmak İle İlgili Hikaye Yazınız .


Sözünde Durmak İle İlgili Hikaye Yazınız .

Hava çok yağmurluydu . Dışarıda şimşekler çakıyor , yıldırımlar uzak bir yerlere düşüyordu . Bir an  önce eve koşar adımlar ile yürüyordum . Annemin ilaçlarını  almıştım ve annemin bu ilaçları hemen içmesi gerekiyordu .  Annem ilaçlarını içmediği zaman  daha da kötü oluyordu, bana ve kardeşlerime bakamayacak hale geliyordu . Babamı küçük yaşta kaybettiğimiz için bizim her şeyimiz güzel anamızdı . Bunları düşünürken eve gelmiştim .

Kapıyı kardeşim Nazlı açtı . Hemen anamın ilaçlarını verdik ve anam uyumuştu .  Annem git gide daha da kötüleşiyor ve artık  bu hastalığa dayanamıyordu . Bir gece annem beni çağırdı yanına . Kardeşlerimin hepsi uyuyordu . Bana şunu söyledi : Ben artık bu hastalığa dayanamıyorum , eğer bana bir şey olursa kardeşlerin sana emanet , onlara iyi bak dedi. Deme öyle anacığım sen daha çok yaşayacaksın dedim .  Daha sonra yatağıma yattım ve  sabaha kadar ağladım . Birkaç gün sonra annem hastalığı yüzünden hayatını kaybetti. Ben ise annemin  vasiyetini yerine getirecektim , çok çalışacaktım  ve kardeşlerime bakacaktım . Hemen bir işe girdim, gündüzleri okula gittim , geceleri az da olsa çalıştım .

Bu kadar zorluğa rağmen okudum ve tıp fakültesini kazandım . İyi  doktor oldum , kardeşlerimi  de okuttum ve onlar da iyi yerlere geldiler.  İçim artık çok rahat. Yerinde rahat uyu anacığım. Çünkü hepimizin de bir işi var, bir ailesi var ve hepimiz de çok mutluyuz. Sözümde durduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme