İçinde İletişim , Olumlu İletişim Ve Olumsuz İletişim Geçen Bir Hikaye Yazınız .


 İçinde İletişim , Olumlu İletişim  Ve Olumsuz İletişim Geçen Bir Hikaye Yazınız  .

Orta halli bir ailenin çocuğu olarak Nevşehir'de dünyaya gelmişim . Annem ev hanımı babam ise işçiydi . Benden başka  beş kardeşim daha vardı . Ailenin en büyüğü bendim .  Adım Mert Ali olduğu için komşular bana   gerçek hayatta da mert ol , iyi bir insan ol , hiçbir şeyden korkma derlerdi . Çünkü komşularımız beni ve ailemi çok severdi . Bir gün  evde annem ile otururken  birden telefon çaldı .  Annem koşarak telefona baktı ve arayan babamın patronuydu . Babamı iş sırasında  kaza geçirdiğini , hastaneye kaldırıldığını ve hemen oraya gelmemiz gerektiğini söyledi . Annem ve ben  kardeşlerimi komşumuz Ahmet  amcalara bıraktık ve bir taksi tutarak hemen hastaneye koştuk .  O kadar üzülmüştüm ki ağlamaktan gözlerim şişmişti .

Babamın yanına vardık. Babam  yoğun bakıma alınmış, içeriye sadece   annemi almışlardı. Babam    yaparken  kafasına büyük bir inşaat malzemesi düşmüştü ve ağır yaralanmıştı. Annem babamın yanından çıktığında o da çok ağlamıştı ve ağlamaktan  gözleri şişmişti. Dua etmeye başladık annem ile birlikte. O gün sabaha kadar uyumadık. Sabaha doğru ne yazık ki babamın  kurtarılamadığını ve hayatını kaybettiği haberini aldık ve çok üzüldük. O gün babamı toprağa verdik. Babamdan ayrılmak çok zordu. O bizim her şeyimizdi. Namuslu, şerefli, alın teri le çalışmış adam gibi bir adamdı. Artık benim çalışmam gerekiyor ve eve bakmam gerekiyordu.  Babamın patronu beni işe alacağını ve işi temelden öğrenmem gerektiğini söyledi.  Babama olan vefa borcunu ödemek istiyordu patron. Bunun için beni işçilerden sorumlu çalışan yaptı.Ben de kabul ettim. Patronun oğlu bana şunu söyledi: Bu ne anlar ki baba işten, bu bir işçinin oğlu , onu nasıl başa getireceksin dedi. Benimle alaycı bir şekilde konuşmuştu. Babamın patronu ise oğluna şunu söyledi: İnsan isterse her şeyi başarır. Ben Mert Ali'nin çok iyi  yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü onda bu gücü ve mertliği görüyorum dedi. Patronun oğlu tekrardan babasına şunu söyledi: Çok komiksin baba bundan bir halt olmaz. Olsa olsa boş gezenin boş kalfası olur dedi.

Patron oğluna çok sinirlendi ve Alihan senin bu sözlerin beni çok üzdü, lütfen Mert Ali'den özür dile, onun babası benim en iyi çalışanım,  helal kazancı ile geçimini sağlayan  onurlu bir insandı dedi. Senin bu olumsuz iletişim şeklin insanlarla aranın bozulmasına neden olur dedi . Oğlu utandı ve duygulandı. Hemen benden özür diledi ben de bu olumlu iletişim karşısında önemli olmadığını söyledim ve biribirimize sarıldık. O günden sonra çok çalıştım ve çok iyi yerlere geldim. İnsanlarla iletişimime hep dikkat ettim . Babam adına bir okul yaptırdım, kardeşlerimi okuttum  ve şu anda da mutlu bir ailem var.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme