"İnsana kendini bil denilmesi yalnız gururunu kırmak için değil değerini de bildirmek içindir" Sözü İle İlgili Deneme Yazınız .


"İnsana kendini bil denilmesi yalnız gururunu kırmak için değil değerini de bildirmek içindir" Sözü İle İlgili Deneme Yazınız .

 Yüce Allah’ın yarattığı her insan bir ve değerlidir .  İnsana akıl verilmiştir . İnsan aklını iyi yönde kullanırsa başarılara ulaşır , kötü yönde kullanırsa ise hayatta başarısızlıklar ile karşı karşıya kalır . İnsana kendini bil  demedeki kasıt ise değerini bil anlamına gelir . İnsan değerini bilmelidir .  Değerini bilen insan da kendini küçük düşürecek hareketlerde bulunmamalıdır.

 Kalitesini, farklılığını ortaya koymalıdır insan. Yani burada kasıt insanın onurunu kırmak değildir. Elbette hepimizin eksikleri olacaktır bu hayatta. Burada aslında insana  uyarı da vardır. Sen kendi değerini bil ki başkaları da  bilsin demek de istenmiştir .  Hayatta   her zaman mütevazı olmalıyız . Çok  bilgi birikimine sahip olsak bilsek bile  ukala olmamalıyız . Hiçbir şey bilmiyormuş gibi  pasif de kalmamalıyız . Yanlışlarımızla, doğrularımızla  biz insanız . İnsan olduğumuz için de kendimizi her gün daha çok geliştirme ve ilerlemek bize verilmiş olan bir özelliktir .

Bunun için kendi değerimizi bilelim , uyarıları dikkate alalım ve yolumuza bakalım. Bize uyaranlara kızmayalım ve aslında bu uyarının iyiliğimiz için denildiğini asla unutmayalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme