Dilimiz Kimliğimizdir Sözünü Açıklayınız.


Dilimiz Kimliğimizdir Sözünü Açıklayınız.

Dil bir milletin  aynasıdır . Dil bizi biz  yapan en önemli unsurlardan biridir. Örneğin; Türkiye Cumhuriyeti’nin dili Türkçedir.  Dil kültürün tamamlayıcıdır . Bunun için dilimize sahip çıkmalıyız ve özümüzü korumalıyız . Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız .

Türk dili milletinin yüreğidir . Biz anlatmak istediklerimizi ana dilimiz ile anlatırız . Bunun için yabancı dilleri kullanmaya özen göstermeliyiz . İş yerlerimize yabancı adlar vermemeliyiz , Türkçe isimler vermeye özen göstermeliyiz . Dilimizin dünya dilleri arasında yer alması için var gücümüzle çalışmalıyız . Türk dili bilim dili haline getirilmelidir. Bunun için ülkenin fertleri olarak çok çalışmalıyız, ilim yolundan ayrılmamalıyız . Başka ülkelerin egemenliği altında olmamak için, başka dili zorla konuşmamak için ana dilimizi, ana dilimizin ögelerini günlük yaşamda kullanmaya dikkat etmeliyiz.  Diline sahip olmayan toplumlar eriyip giderler.

Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk diline çok önem vermiş ve şu sözleri söylemiştir:
* ‘’ Türk demek, dil demektir. Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. ‘Türk milletindenim.’ diyen kişi, her şeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi, Türk kültürüne ve milletine bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz.”  Demiştir. Bize düşen görev de Türk dilini daha çok zenginleştirmektir
*  “Türk dilinin özleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için bütün yayın araçlarından yararlanmalıyız. Her aydın, hangi konuda olursa olsun, yazarken buna dikkat edebilmeli, konuşma dilimizi ise uyumlu, güzel bir duruma getirmeliyiz.”
“Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türküm diyene!’’

Bunun için milli benliğimizi, milli dilimizi korumalıyız ve Türk diline gereken önemi vermeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme