"Hayatın Her Aşamasında Farklı Sorumluluklarımız Vardır" Konulu Kompozisyon

"Hayatın Her Aşamasında Farklı Sorumluluklarımız Vardır" Konulu Kompozisyon

Doğumdan ölüme süren bir yolculuktur hayat . Bu yolculuğun çeşitli durakları vardır . Bebeklik , çocukluk, yetişkinlik , yaşlılık gibi . Bu durakların içerisinde de ara duraklar olur . Mesela evlilik ve okul hayatı gibi . İşte bu doğumdan ölüme giden yolculuk içerisinde bazı sorumluluklarımız her zaman olmaktadır .

Sorumluluklar yaşımız ve konumumuz değiştikçe farklılaşır . Çocukluk döneminde derslerimize çalışıp eve zamanında gelmek gibi sorumluluklarımız varken , büyüdükçe ailemizi geçindirmek , vatani görevimizi yapmak gibi sorumlulklar başlar . Her yaşın sorumlulukları farklıdır yani . Sorumluluklarımız değişse de hayatımızın bebeklik dönemi hariç hiçbir safhasında sorumluluk almadan yaşayamayız . Bir baba çocukları olunca evlatlarının geleceğini düşünmek gibi yeni sorumluluklar alır . Yani sorumluluklar hiç bitmez .


Hayatımız boyunca sorumluluklarımız olmaya devam edecektir . Önemli olan bizlerin bu sorumluluklarımızı ne kadar gerçekleştip gerçekleştiremediğimizdir . Hayatını düzene sokan ve geleceğini düşünen insanlar daima sorumluluklarını yerine getirmelidir . 

1 yorum:

Deneme