Bağımsızlık İle İlgili Kompozisyon

Bağımsızlık İle İlgili Kompozisyon

Bir ülkenin, bir milletin başka bir devletin egemenliği aaltında yaşamadan kendi toprakları içerisinde , kendi ana yasası ve kanunları ile yönetilmesine bağımsızlık denir . Bağımsızlık bir millet için var olmak ile eş anlamlıdır . Çünkü bağımsız olmayan milletler bir nevi köledir ve ipleri başkalarının elinde olan kuklalardan farkı yoktur .

Bağımsız yaşamak , özgürce ülkemizde istediğimiz faaliyetlerde bulunmak , topraklarımızda yabancı askerlerin postallarını görmemek çok büyük bir nimettir . Zira bağımsızlığını kaybeden milletler onurlarını ve haysiyetlerini ayaklar altına alıcı davranışlara muhatap olmaktadırlar . Bizim milletimiz için de bağımsızlık son derece önemlidir . Tarihi boyunca başka milletlerin egemenliği altında yaşamayı kabul etmemiş olan Türk milleti her zaman bağımsızlığı için canından bile vaz geçmesini bilmiştir . Atalarımız bizlere bu cennet vatanı armağan etmiş ve ebediyyen bağımsız yaşamamız için vatan yapmışlardır .


Bağımsızlık son derece hayati bir durumdur . Bizler henüz savaş görmemiş gençler olarak zaman zaman bağımsızlığın önemini kavrayamayabiliyoruz ama unutmamak lazım ki bağımsızlığımızı kaybetmek her şeyimizi kaybetmek demektir . Bu yüzden ülkemizin ve milletimizin kıymetini bilerek onu yüceltmek ve yükseltmek için elimizden geleni yapmalıyız . 

1 yorum:

Deneme