Siz İstiklâl Savaşı”nda Şehit Olan Bir Nene Hatun Veya Sütçü İmam Olsanız Ve Tekrar Dirilseniz Bugünkü Manzara Karşısında Günümüzün Gençliğine Neler Söylerdiniz ?

Siz İstiklâl Savaşı”nda Şehit Olan Bir Nene Hatun Veya Sütçü İmam Olsanız Ve Tekrar Dirilseniz Bugünkü Manzara Karşısında Günümüzün Gençliğine Neler Söylerdiniz ?

İstiklal Savaşı ya da diğer bir adı ile Kurtuluş Savaşı bu milletin yeniden dirilişinin sembolüdür . İstiklal Savaşı ile bu millet tüm dünyaya " Türk devletsiz olmaz ! " sözün bir kez daha ezberletmiştir . Bu savaş ile eldeki kıt imkanlarla hatta - kıt bile değil - olmayan imkanlarla milletimiz bir destan daha yazmayı başarmıştır .

Ben İstiklal Savaşı'nda çok önemli görevler üstlenmiş olan bir Nene Hatun ya da Fransız askerlerinin karşısına dikilip namusumuzu çiğnetmeyeceğimizi haykıran bir sütçü İmam olsaydım günümüz gençlerine çok şey söylemek isterdim . Evvela gençlerimize bu toprakların vatan olması için yüz binlerce evladımızın şehit olduğunu hatırlatırdım . Mehmet Akif'in de dediği gibi bastıkları yerlerin toprak diyerek geçilmemesi gerektiğin onlara anlatırdım . Gençlerimize bir milletin kültürel değerlerine , inançlarına sıkı sıkıya bağlı olmalarını gerektiğini , bu değerlerin unutulduğu zaman milletimizin yeniden esaret altına alınmaya çalışılacağını söylerdim . Sömürgeciliğin günümüzde topla , tüfekle olmasa bile , kültürel olarak çok daha yıkıcı boyutlara ulaştığını ve bu yüzden güzel Türkçemize , gelenek , göreneklerimize sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatırdım .

Gençler o yılları görmediği için hayat onlara toz pembe gelebilir . Ama şunu unutmamaları lazım ki rehavete kapıldığımız an yüz yıl önce yapamadıklarını yeniden denemek için fırsat kollayanlar aynı hevesle bekliyorlar . Bu yüzden gençlerimiz daima uyanık olmalı ve damarlarındaki asil kana layık olmalıdırlar . 

9 yorum:

Deneme