Teknoloji Konulu Kompozisyon

Teknoloji  Konulu  Kompozisyon

Teknoloji;  bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini , kullanılan araç , gereç ve aygıtları kapsayan bilgidir.  Teknolojinin hızla geliştiği ülkeler gelişmiş ülkelerdir.  Teknoloji denince akla gelenler, bilgisayar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tabletler, cep telefonları, taşıtlar, ev telefonları…vs daha bir çok alanı kapsamaktadır. Teknoloji yerinde kullanıldığında fayda, yerinde kullanılmadığında ise zarar getirir.

Teknolojinin gelişmiş olduğu ülkeler gelişmiş ülkelerdir.  Yaptıkları teknolojik ürünleri diğer ülkelere ihraç ederek daha fazla sermaye kazanırlar. Teknolojinin gelişmiş olduğu ülkeler bunu bir güç göstergesi olarak da kullanabilirler. Teknoloji sayesinde insanın bilgi alışverişi daha hızlı ve kolay olur.  İnsanların yaşamını kolaylaştırır, iletişim teknoloji sayesinde de gerçekleşir, ..vs. Örneğin eskiden alışveriş yapmak için ya da para yatırmak için çarşıya gidilmesi gerekirken şimdi bunu internet ortamı ile de sağlayabiliriz. Daha bir çok faydaları vardır.  Ama zararları da bulunmaktadır. İnsanlar arasındaki sosyal iletişimi zayıflatır, fazla kullanımı çevre kirliliğine sebep olur,  radyasyonun artmasına neden olur ve bu da insan sağlığı için tehlikelidir.  Teknolojinin fazla kullanımı ile doğal hayatın dengesi bozulur ve bu da küresel ısınmaya neden olur…vs.

Bundan dolayı teknolojiyi yeri ve zamanında, doğru bir şekilde kullanmasını bilmeliyiz.  Amacına uygun bir şekilde kullanıldığında fayda, amacına uygun bir şekilde kullanılmadığı zaman ise zarar getirir.  Bunun için bilinçli bir  tüketici olunması gerekir.   Ülkemizin gelişmesi için de teknoloji ile ilgilenmeli  teknolojiyi  başka ülkelerden almak yerine başka ülkelere satarak gelişmiş bir ülke olduğumuzu kanıtlamalıyız.


2 yorum:

Deneme