Dünya Bol Olmuş Neye Yarar, Pabuç Dar Olduktan Sonra Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Dünya  Bol Olmuş Neye Yarar, Pabuç Dar Olduktan Sonra Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

Dünya'da herkese yetecek kadar yiyecek vardır .  Aslında kimse aç kalmaz .  Ama gözü doymayan ülkeler ve insanlar bu bolluğu israf ederler ve fakir olan ülkeler aç kalır ve gelişemez.  Aslında israf  edilmese, herkes ihtiyacı kadarını kullansa, empati duygusu gelişse hiç kimse aç kalmaz ve açlıktan ölen çocuklar olmaz .

Her şeyiniz olabilir.  Çok varlıklı ve zengin bir ailenin de çocuğu olabilirsiniz, çok fakir bir ailenin de. Zengin olduğunuzda her şeye sahip olusunuz, bütün fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz ve sağlıklı olursunuz.  Ama Afrika ülkesinde doğup, hiçbir şeyden haberdar olmayan, bir kuru ekmeği, suyu bulamayan , yardıma muhtaç insanlar vardır. Siz ne kadar zengin olursanız olun bu kişileri alakadar etmez.  Çünkü zenginliğiniz size yarar, o insanlar ise aç olmaya devam eder . Yani herkese yetecek kadar yiyecek ,giyecek olabilir ama bu herkese ulaşmadığı sürece hiçbir anlamı olmaz bolluğun , bereketin.  İnsan bencil olmasa hep bana demese, aç olan insanların yerine kendisini koysa bu durumlar yaşanmaz o zaman ne pabuç dar gelir ne de kıyafet. İnsanlar şükretmesini bilmeliler dünyayı hep beraber yaşanılacak bir hale getirmelidir.


Bundan dolayı insanlar paylaşmayı bilmeli ve bencil olmamalıdır. Her yıl gelişmemiş ülkelerde binlerce çocuk açlıktan ölmektedir . Yiyenlerin karnı çok yemekten şişmekteyken, o yavrularımızın karnı ise açlıktan şişmektedir.  Dünya boldur, herkes insanca yaşamasını bilir ve paylaşmasını bilirse pabucu olmayan çocuk kalmaz ve dünya daha cennet olur.  Sevgi ve paylaşma ile kalmanız umudu ile…

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme