Sağlıklı Bir İnsan Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

 

Sağlıklı Bir İnsan Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?


Sağlıklı bir yaşam olursa sağlıklı bir ruh haline sahip oluruz ve sağlam bir bedene sahip oluruz. Sağlıklı bir insan olmak için ilk olarak uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkalım ki dengemiz bozulmasın. Daha sonra yeterli ve dengeli beslenelim. Yani yeteri kadar karbonhidrat, protein, yağ, mineral ve su almamız son derece önemlidir. Düzenli olarak spor yapmalıyız. İstediğimiz bir sporu yapmalıyız. 


Mesela kimi insanlar yürüyüş yapmayı çok sever, kimi insanlar ise spor salonlarında egzersizler yaparak kendini daha iyi hisseder. Yeter ki bunlardan biri yapın. O zaman daha fit olursunuz, daha enerjik olursunuz ve kendinizi daha iyi hissederseniz. Böylece sıkılmaya vaktiniz olmaz ve gününüz de dolu dolu geçmiş olur. Gün içerisinde mutlaka su tüketmeliyiz ve  susuz bir gün geçirmemeye dikkat etmeliyiz. Düzenli olarak sağlık kontrollerimizi yapmalıyız, arada kan vermeliyiz. Hayatımızı altüst eden ve bizde bağımlılığa neden sigara, alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız, bunları ağzımıza asla almamalıyız. Bunları tüketen insanların yanından da uzaklaşmalıyız. Yanımızda sigara içen insan varsa ona dışarıda sigarasını içmesini söylemeliyiz. Kendimize hobiler edinmeliyiz ve bu hobiler sayesinde hayatımızı daha neşeli hale getirebiliriz. 


Gün içindeki yoğun stresten kurtulmak için yazmalıyız. Günlük tutmalıyız mesela. Bu belki her gün yazılmayabilir ama en azından bizi mutlu eden, bizde iz bırakan güzel anıları  günlüğümüze de  yazabiliriz. Böylece içimizi  kağıda döker ve kendimizi daha rahat ve daha mutlu hissederiz. İnsanların her hareketine fazla anlam yüklememeliyiz ve her şeye karşı aşırı alıngan olmamalıyız. Takıntılarımız varsa bunlardan kurtulmak için kitap okuma alışkanlığı kazanmalıyız, yüzmeye gitmeliyiz vb. Yeri geldiği zaman kendimize karşı da esnek davranmalıyız. Örneğin bir simit ya da bir dilim pasta yemek bizi hemen strese sokmasın, rahat olun. Arda ufak tefek kaçamaklardan kimseye bir şey olmaz. Yeter ki diğer kötü alışkanlıklara bağımlı olmayalım. 


Planlarımızı yeri geldiği zaman sevdiklerimizle paylaşmalıyız ve motivasyonumuz düştüğünde onlardan destek almaktan çekinmeyelim. Her gün spor yapmak gibi zor hedefler yerine, haftada iki gün spor yapmak gibi uygulanabilir olanları tercih etmeliyiz. Bol sebze ve meyve tüketmeliyiz. Öğünümüz çeşitli olmalıdır. Hazır yiyeceklere sınır getirmeliyiz. İdeal kilomuzu korumaya dikkat etmeliyiz. Egzersizi hayatımıza dahil etmeliyiz ve düzenli bir hata sürmeye çalışmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme