Kediler İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

 

Kediler İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

 

Kediler hayatımıza neşe katan, renk katan sevimli hayvanlardır. Hele hele bir de evde kedi besliyorsanız kendinizi daha mutlu ve daha güçlü hissediyorsanız. Okul çıkışı eve vardığımda kedimle oynamak, ona sarılmak ve onun benimle uğraşmasına izin vermek beni çok mutlu ediyor. Bazen bana tırnak atıyor ama canımı yakmıyor. Kedilerin  ağzında otuz tane dişi vardır. Kediler tırmandıkları yerden baş aşağı inemezler. Tırnakları buna uygun değildir. Hafızaları köpeklerden daha güçlüdür. Tüm dünyada kara kedinin uğursuzluk getirdiğine inanılırken sadece İngiltere ve Avustralya'da kara kedi Uğur kaynağı sayılır.

 

Sevgili Öğretmenim,


 Kediler bilinenin aksine gece insanlardan daha iyi göremezler. Tükürük salgıları antibakteriyel özelliktedir. Kendilerini yalarken tüylerdeki mikropları da yok ederler. Ortalama 15 yıl ömrü olan bir kedinin hayatının yaklaşık 126 ayını uyuyarak geçirir. Kedilerin mırlama sesi kırık , çıkığın iyileşmesinde  ve tansiyonun dengelenmesinde faydalı olduğu saptanmıştır. Kediler yüksekten düştüklerinde denge mekanizmaları sayesinde dört ayak üzerine düşerler. Sahipleri onların başını okşadığı zaman bundan büyük zevk alırlar. Dost canlısı hayvanlardır. Kediler insanlara ve objelere sürtünerek kendine ait olan alanı ve nesneleri belirler.

 

Kediler tıpkı insanlar ve köpekler gibi rüya görürler. Yüzmekten ve sudan asla hoşlanmazlar. Kediler en fazla böbrek hastalıklarına yatkındır. Kediler hakkında anlatacaklarım ve araştırdıklarım bunlardı Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme