El İle Gelen Düğün Bayram Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

El İle Gelen Düğün Bayram Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Herkese birden gelen felaket ve sıkıntıya katlanmak, yalnızca bir kişiye gelene katlanmaktan daha kolaydır. Çünkü herkesin başında aynı dertler vardır. Bunun için d ekişi şöyle düşünür ve kendi kendini şu şekilde teselli eder: Sadece benim başımda değil, herkes aynı sıkıntı içinde” diyerek kendini teselli etmeye çalışır. Bunun için de atalarımız El ile gelen düğün bayram sözünü söylemiştir. 


Bu atasözüne örnek vermek gerekirse şunları örnek verebiliriz: Mesela son zamanlarda ülkemiz ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır. Bundan da halkın geneli olumsuz etkilenmektedir. Sadece bir kişi ekonomik bakımdan güçsüz durumda değildir, halkın çoğu bu şekilde olduğu için insanlar ülkenin genelinde böyle bir sıkıntı var, sadece ben ekonomik açıdan yetersiz değilim diyerek kendine moral verir.


 Başka bir örnek verecek olursak şunu söyleyebiliriz. Yakın zamanda dünyada yaşanan korona virüs dünyayı etkisi altına almıştır ve acı kayıplar olmuştur. Bu olay sadece bir insanın başına gelmemiştir. Herkesin başına gelmiştir. Bunun için  el ile gelen düğün bayram atasözünü kullanabiliriz. Küresel sınmanın etkileri tüm dünyada etkili olmaya başlamıştır ve bu da hepimize sıkıntılar doğuracaktır. Bu da ayrı bir örnek olarak verilebilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme