Başarılı Olmak İçin Önce Kendimizi Tanımalı ve Baltamızı Bilemeliyiz Sözü İle İlgili Kompozisyon

 


Başarılı Olmak İçin Önce Kendimizi Tanımalı ve Baltamızı Bilemeliyiz Sözü İle İlgili Kompozisyon


Başarılı olmak için insanın ilk olarak kendi özelliklerini iyi bilmesi gerekir. Hangi alanlara daha yatkın, hangi alanlarda daha eksik bunun farkına varması gerekir. Başarılı olduğu alana yoğunlaşması ve o alanda en iyi olmak için çalışması, plan ve program doğrultusunda hareket etmesi gerekir. İşin içine azim ve sabır da girerse başarı kaçınılmaz olacaktır. 


Kötü olan özelliklerimizi değiştirmemiz gerekir. O kötü huylarımızı iyiye çevirmek için iyi alışkanlıkla edinmek şart. Yani kendimizi yontmalı, kendimizi olumlu yönde değiştirmeliyiz. Kendini gerçek anlamda tanımayan kişi istediği amaçlara ulaşmada da sorunlar yaşar. Oysa kendini tanımak başarılı olmak için çıktığın yolda ilk adımını güvenli, bir şekilde atman demektir. Böylece neyin ne olduğunu daha iyi kavrar ve ona göre bir yol planı hazırlanır. 


Kendini tanımayan, eksilerini, artılarını bilmeyen kimselerin ise düzenli bir çalışma hayatı olmaz, başarılı bir bir iş yaşamı olmaz ve bu kişi mutlu da olmaz. Onun için kendi eksik yönlerimizin bir an önce farkında olmalıyız ve kendimizi daha iyi hale getirmek için kendimize çekidüzen vermeliyiz. Böylece daha yeni kararlar, daha disiplinli bir yaşam bizi bekler ve hayatımız daha düzgün gider.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme