Geçim Derdi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız

 

Geçim Derdi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız


Ekmeğini alın teri ile kazanan, kimseye muhtaç olmadan  kendi yaşamını idame ettirmeye çalışan onurlu ve dürüst insanlar geçim derdinde olur. Evime ekmek götürebilecek miyim, çocuklarıma iyi bir anne ya da baba olabilecek miyim telaşında olan bu insanların tek derdi vardır. O da geçim derdidir. Kendi ayaklarımız üstünde durabilmek için çok çalışmalıyız, alın teri dökmeliyiz ve kimseye muhtaç olmamaya çalışmalıyız. 


Geçim derdi olan insanlar kendilerini çalışma ile meşgul eden, kendilerini işine odaklayan emektar insanlardır. Bu insanlar saygı duyulması gereken değerli kimselerdir. Geçim derdi içinde olmalıyız çünkü hayat çok acımasızdır. Paranız olmadığı zaman başka insanlara yalvarmak  zorunda kalırsınız ve size olan saygı bir zaman sonra azalmaya başlar. Oysa alın teri ile geçimini sağlayan insanlar karşı toplum içinde daha değerli olur. Çünkü insanlar çalışanı, emek edeni, geçim derdinde olanları sever ve böyle kimseler ile l iş yapmak isterler.


 “İnsanlar geçim sıkıntısı çekiyor, dilerse Allah rızkını açmaz mı? Elbette açar, hem de öyle bir açar ki sen o gelen rızkın içinde boğulursun.” Allah De Ötesini Bırak,” der. Uğur Koşar. Onun için biz çalışmalıyız, geçimimizi sağlamaya çalışmalıyız. Gerisi zaten Allah yoluna koyar. Yeter ki alın teri ile helalinden kazanmaya bakalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme