Sağlığınızı Korumak İçin Neler Yapıyorsunuz?

 

Sağlığınızı Korumak İçin Neler Yapıyorsunuz?


Sağlıklı olmak insan  ilk olarak yeterli ve dengeli beslenmeli, spor yapmalı, kendini aşırı strese boğmamalıdır. Sağlığımı korumak için yediğim içtiğim her şeye dikkat ediyorum. Hazır meyve suları yerine meyvenin kendisini yiyorum, kuruyemiş yiyorum ve sağlıklı yağlar tüketiyorum. Yediğim çoğu şeyin organik olmasına dikkat ediyorum. Ölçüyü kaçırmamaya dikkat ediyorum. Doğal diyerek her şeyin fazlasını tüketmek de vücudumuza fazla yağ olarak dönmektedir. Bu da bizi obez yapar. Bunun için her şeyden ölçülü olarak tüketmeye çalışıyorum.


 Bazı zamanlar abur cubur tüketiyorum ve  bunun bana zarar verdiğini biliyorum ama kendimi frenleyemiyorum. Onun için bu kötü alışkanlığımdan bir an önce vazgeçmek için uzmanların sağlıklı olmak için hazırladığı vidoları izliyorum, kitapları okuyorum ve yeme alışkanlığımız hayat alışkanlığı haline getirmeye çalışıyorum. Sabahları erkenden kalkıp bir bardak suya sıkılmış limonu içiyorum. Daha sonra temiz hava eşliğinde yürüyüşe çıkıyorum. Otuz dakikalık yürüyüşten sonra on beş dakika kadar da bisiklet sürüyorum. Kendimi dinç ve mutlu hissediyorum spor yapınca. Her şeye kafamı takmıyorum ve kendimi olur olmaz şeyler için üzmüyorum ve fazla stresli olmuyorum. 


Arada pilatese gidiyorum, spor salonlarına giderek orada da ara sıra vakit geçiriyorum ama genelde doğa ile iç içe olmayı daha çok tercih ediyorum. Kişisel bakımıma dikkat ediyorum. Yemekten önce ve yemekten sonra ellerimi sabunlu su ile bir güzel yıkıyorum. Dişlerimi fırçalıyorum. Soğuk havalarda kalın sıcak havalarda renkli ve ince giyinmeye çalışıyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme