“İnsanın Alacası İçinde, Hayvanın Alacası Dışındadır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “İnsanın Alacası İçinde, Hayvanın Alacası Dışındadır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Hayvanların işe yarayıp yaramayacakları dış görünüşlerinden belli olur. Dışarıdan baktığın zaman bu hayvan sağlıklı ya da bu hayvan sağlıksız diyebiliriz. Oysa insanlar için bu insan çok iyi bu insan çok kötüdür diyemeyiz. Çünkü  insanların  kötü huylu olup olmadıkları, ne düşündükleri, ne yapmak istedikleri kısacası içyüzleri belli değildir.


 Bundan dolayı gördüğümüz bir insanın görünüşü ile bir yargıya varmak sağlıklı ve doğru değildir. İnsan çok karmakarışık bir duyguya , zihne sahip olan varlıktır. Kimi insanlar vardır dışardan baktığımız zaman çok iyi görünürler ve onlar hakkında kötü düşünmeyiz. Oysa iyi gibi görünen insanlar bile bizi aldatabilir. Çünkü insanların gerçek niyetini bilemeyiz. İyi dediğimiz kişi kötü çıkabilir. Bazen iyi gibi görünen insanların gülümserken bile ne kadar sinsi ve yapmacık olduğunu hissedebiliriz. Onun için görünüş aldatıcı olabilir. Bazen de dışarıdan kötü olarak gördüğümüz insan iyi olabilir, niyeti iyidir ve bize karşı bir kötülük, kıskançlık düşünmüyordur. 


Onun için de atalarımız insanların alacalısı içinde, hayvanların alacalısı dışında demiştir. Bundan dolayı da görünüşe inanmamak gerekir. Kimseyi net olarak tanıyamayız. Bundan dolayı da herkese hemen güvenmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme