İleride Yapmak İstediğiniz Meslek İle İlgili Güvenilir Kaynaklardan Araştırma Yapınız.

 İleride Yapmak İstediğiniz Meslek İle İlgili Güvenilir Kaynaklardan Araştırma Yapınız.


İleride yapmak istediğim meslek doktorluktur. İyi bir doktor olmak istiyorum ve insanlara faydalı olmak istiyorum. Büyüdüğüm zaman kalp damar cerrahisi olmak istiyorum. İnsanların kalbindeki sıkıntıların, damar sertliğinin, damar tıkanıklığının nedenlerini ve kalp ile ilgili birçok şeyi merak ediyorum ve bunun için de kalp doktoru olmak istiyorum.


Kalp Damar Cerrahisi olmak için şu aşamalardan geçilmesi gerekir:

Üniversitelerin 6 yıllık tıp fakültelerinin bitirilmesinin ardından TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sonucunda kalp damar cerrahisi için gerekli puanı almak gerekmektedir. Eğitimin ardından staj gören kişiler, stajlarını da başarıyla tamamladıktan sonra kalp damar cerrahisi uzmanı olmaya hak kazanmaktadır. Toplam olarak  11 yıl eğitim ve staj sürecini başarıyla tamamladıktan sonra kalp damar cerrahisi uzmanı olabilir.


Doktorların şu özelliklere de sahip olması gerekir:

*İletişim becerileri ve empati kabiliyeti gelişmiş olmalıdır.

*Ameliyatlarda ve kritik durumlarda soğukkanlı olmalıdır.

*Zorlu nöbetlere, uzun süreli ameliyatlara dayanabilecek psikolojik dayanıklılığa sahip olmalıdır.

*Kalp damar cerrahisi, kalp ve ona bağlı olan 3 büyük damarla ilgilenir. Kalp damar cerrahisinin diğer adı  kardiyovasküler cerrahidir. Bu alanda ilerlemiş kimseler kalp alanında uzmanlaşmış kimselerdir. Kalp damar cerrahisi uzmanı, kalpten ve kalbe bağlı 3 damardan kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesinde cerrahi yöntemler uygulayan uzman doktor olarak tanımlanır. Kalpte veya damarlarda doğuma bağlı olarak oluşan yapısal veya işlevsel bozukluklar, kalp yetmezliği, damar tıkanıklığı, kalp kapakçığı sorunları ve daha pek çok hastalığın tanısında, tedavisinde rol oynayan kişi kalp damar cerrahisi uzmanıdır.


*Kalp damar cerrahı gerektiğinde kalp naklinin gerçekleşmesi için  çalışmalar sürdürür. Kalp ile ilgili kimi sorunlar genetikken kimi sorunlar ise sağlıksız beslenmeden kaynaklanabilir.  Kalp doktorları zararlı alışkanlıklar, çevresel faktörler gibi olumsuzluklardan dolayı görülebilen damar tıkanıklığı sorununun giderilmesi için gerekli durumlarda cerrahi operasyonlara başvurur. Ayrıca Modern tıbbın gelişmelerini takip eder, hastalığın tedavisinin ardından hastanın takibini de gerçekleştirir.


*Kalpte veya damarlardaki sorunun daha rahat gözlenmesi için EKG, akciğer grafisi, efor testi, EKO, kan tahlili, anjiyografi, idrar tahlili, ekokardiyografi, ultrason gibi tetkikleri ister.

*Eğer varsa hasta ile daha önceden ilgilenen kardiyoloji uzmanları ve ekibi ile iş birliği yapar.

*Hastanın kalp ve damar rahatsızlıkları dışında herhangi bir kronik veya kronik olmayan rahatsızlığı var ise hastalığın yer aldığı alandaki uzmanlar ile iletişime geçerek ortak bir çalışma sürdürür.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme