Eğer Başka Birinin Yerine Geçme Hakkınız Olsaydı Bu Kim Olurdu Nedenleriyle Açıklayınız.

 

Eğer Başka Birinin Yerine Geçme Hakkınız Olsaydı Bu Kim Olurdu Nedenleriyle Açıklayınız.


Her çocuğun hayatında bir idolü vardır. Kendime örnek aldığım kişi ülkemizi dünyada gururla temsil eden ve büyük bir başarıya imza atarak Nobel Ödülü’ne layık görülen Aziz Sancar’ı örnek alıyorum. 8 Eylül 1946 yılında Mardin’de doğup oradan yurt dışında eğitim almaya giden bu büyük insanı çok seviyorum ve ona hayranlığım hiçbir zaman bitmeyecek. Çok mütevazi , dürüst, güvenilir ve güzel ahlaklı ve alçakgönüllü biri olması da beni ayrı etkiliyor. 

Türk doktor, akademisyen biyokimyager ve moleküler biyolog olan Aziz Sancar yaptığı çalışmalar ile  hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalar yapmış ve  bunda da başarılı sonuçla elde etmiştir. Aziz Sancar hayatı boyunca çok çalışmış, kendini işi meşgul etmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı bir bilim insanı olarak adını tarihe yazdırmıştır. Ben de onun gibi sayısal derslere ilgi duyuyorum. Özellikle de fen bilimleri ile ilgili deney ve gözlem yapmayı çok seviyorum. 


Ayrıca Aziz Sancar ödülünü alırken Mustafa Kemal Atatürk adına aldığını söylemesi beni çok mutlu etti. O eskiden 18 saat çalışırmış. Şu yaşında bile 12 saat çalışmaya devam ettiğini açıkladığında çok şaşırmıştım. Ben de onun gibi çok çalışıp ülkemi dünyada temsil edeceğim ve başarılı bir bilim insanı olarak hayatım boyunca çalışmaya devam edeceğim. Ülkesini ve milletini çok seven bu büyük bilim insanı benim her zaman gönlümde yer tutmaya devam edecektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme