Çok Gezen Mi Bilir, Çok Okuyan Mı? Konularından Hangisini Seçerdiniz, Sebepleri İle Birlikte Anlatınız.

 Çok Gezen Mi Bilir, Çok Okuyan Mı? Konularından Hangisini Seçerdiniz, Sebepleri İle Birlikte Anlatınız.


Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı sorusuna benim cevabım çok okuyan olacaktır. İnsanların ömrü kısıtlıdır. Ne kadar çok yeri gezerseniz gezin belli bir yere kadar gidebilirsiniz ama dünyanın her ülkesini, her şehrini, köyünü gezmeye, oranın her kültürel özelliğini öğrenmeye ömür yetmez. Oysa kitap okuduğumuz zaman daha çok şey öğreniriz ve bilgi sahibi oluruz. 


Ayrıca her insan çok gezecek kadar maddi olarak iyi durumda da olmayabilir ve gezse bile bir yere kadar gezer. Bunun için çok gezen değil çok okuyan bilir. Çünkü okumak kişinin daha çok bilgi sahibi olmasını sağlar, farklı kültürel özellikleri okuyarak öğrenir ve okumak insana çok şey katar. Bunun için kesinlikle çok okuyan daha bilir. Okuyan insan zamandan daha çok tasarruf eder. Okuduğumuz kaynaklar amacımıza hizmet ediyorsa daha çok bilgili ve kültürlü oluruz.


 İnsan dolabına şöyle bir el atsa oradaki kitapları belirli bir sürede okur ve bilmediği nice şeyleri öğrenir. Kitaplar hem hayal dünyamızı geliştirir, hem muhakeme gücünü geliştirir, hem insanın konuşma yetisini geliştirir ve kitaplar sayesinde iç dünyamız zenginleşir. Oysa sadece gezerek kısıtlı bilgilere sahip oluruz.

2 yorum:

Deneme