Çok Sevdiğiniz Bir Filmi Veya Diziyi Kısaca Anlatınız

 

Çok Sevdiğiniz Bir Filmi Veya Diziyi Kısaca Anlatınız

Sevginin Gücü adlı bir sinema filmi izlemiştim ve bu sinemada çok duygulanmıştım. Film Hint sinemasıydı. Filmde konuşmayan küçük bir kız çocuğu vardı. Sevginin Gücü adlı filmde konuşamayan küçük bir kız ile yolları kesişen bir adamın hikayesi var. Beş yaşında olan  küçük kız  doğuştan konuşamıyordur.  Kızın adı Shahida’dır. Annesi bu minik kızının konuşması için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya karar verir. Annesi  Shahida’yı tedavi ettirebilmek için onu Pakistan’dan Hindistan’a götürmeye karar verir ama  çıktıkları bu yolculukta minik kızın hayatını tamamen değiştirir. 


Trenle çıktıkları yolculukta küçük kız, tren durakta beklediği sırada camdan gördüğü kuzuların yanına gitmek için trenden iner. Fakat tren hareket etmek için düdüğü çaldığında Shahida duyamadığı için treni  ne yazık ki  çoktan kalkmış olur. Küçük kız bilmediği topraklarda kalmak zorunda kalmıştır. Küçük kız bilmediği topraklarda artık  yapayalnız kalmıştır. Tek başına sokaklarda dolaşan küçük kızın yolu Bajrangi adındaki bir adamla kesişir. Bajrangi, Shahida’ya yardım etmeye çalışsa da ondan hiçbir öğrenemediği için ne yapacağını şaşırır. Şans eseri kızın Pakistanlı olduğunu öğrenen bu genç adam genç kızı ailesine götürmeye ve bir an önce bu ayrılığa son vermeye karar vermiştir. 


Shahida’nın ailesini bulmak için yola koyulan ikili kendilerini macera dolu bir yolculuğun içerisinde bulur. İkilinin yol boyunca macerası ve kızın annesi ile kavuşmalarına yer veriliyor. Harika bir filmdi. Her şeye rağmen dürüstlüğün, insan olmanın ne kadar büyük bir erdem olduğunu, ırkçılığın değil insanlığın değerini da anlatıyordu bu Hint filmi.

1 yorum:

Deneme