Çevre Sevgisi Hakkında Düşüncelerinizi Anlatınız.

 

Çevre Sevgisi Hakkında Düşüncelerinizi Anlatınız.

 

Her bir canlı, yaşamını sürdürmek için doğal çevreye ihtiyaç duyar. Ancak tüm canlılar arasında ne yazık ki sadece bizler parçası olduğumuz doğayı her geçen gün biraz daha dönüştürüyoruz. Çevreyi, doğayı  seven insan  işe önce kendi çevresinden başlamalıdır. Çevreyi seven kişi çevreyi temiz tutan, çevreye çöp atmayan, havayı, suyu ve toprağı kirletmeyendir. Çevre temizliği konusunda yasalara gerek kalmadan çevre temiz tutulmalı, sevilmelidir.

 

 Doğa bize sayısız hediyeler sunmuştur. Ormanlarımız, nehirlerimiz, denizlerimiz, göllerimiz vb. İşte böyle doğal yerlerin kıymetini bilmek gerekir. Ormanları yakmamak, ormanlarda piknik yapmamak gerekir. Denizleri kirletmemek, denizlere zehirli atıklar atmamak  gerekir. Denizlere atılan zehirli kimyasal atıklar binlerce canlının yaşamını kaybetmesine neden olmakta bu da doğanın doğal dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Denizin içine, deniz kenarlarına çöp atmamalıyız. Ormanlardaki ağaçları kesmemeliyiz, kesenleri gördüğümüz zaman ilgili yerlere şikayet etmeliyiz. Doğal kaynakları hiç bitmeyecek gibi israf etmemeliyiz.

 

 Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalıyız. Bir yerden bir yere gideceğimiz zaman toplu taşıma araçlarından faydalanmalıyız. Gideceğimiz yer kısaysa araba yerine yürüyerek gitmeyi tercih etmeliyiz. Her yıl mutlaka bir ağaç dikmeliyiz ve ağaç dikme faaliyetlerine gönüllü olarak katılmalıyız. Ağaçların dallarını kırmamalıyız, çiçekleri yerinden söküp onları doğal yaşamından koparmamalıyız. Doğada yaşayan hayvan dostlara yardım etmeliyiz ve onların neslini tüketmeye çalışmamalıyız.

4 yorum:

Deneme