Haberleşme Araçlarının Önemi Hakkındaki Düşüncelerinizi Anlatınız.

 

Haberleşme Araçlarının Önemi Hakkındaki Düşüncelerinizi Anlatınız.

Haberleşme araçlarının hayatımıza girmesi ile hayatımızda çok şey değişmiştir. Televizyon, bilgisayar, cep telefonu, tablet, leptop ve daha birçok haberleşme araçları sayesinde gündemde olan ve dünyada olan gelişmelerden kısa sürede haberdar olmaya başladık. Böylece bilgiye ulaşmamız kolay oldu ve istediğimiz bir bilgiyi anında bulur olduk. Bu da bize hem zamandan tasarruf sağladı hem de emekten. 


Toplumsal yaşam bir bakıma televizyon kanalları, radyo, sinema, gazete ve bilgisayarlar tarafından şekillenmektedir. Günümüzde çok sayıda insan ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal gelişmeler hakkında bilgi edinmek amacıyla haberleşme araçlarından faydalanmaya başlanmıştır. Örneğin; Anne ve babam öğretmen olduğu için yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Bundan dolayı da bazı zamanlar market alışverişini internet aracılığı ile yapıyorlar. Telefondan hesaplarına girip istedikleri şeyi sepete ekleyebiliyorlar. Daha sonra aldığımız şeyler bize kısa zamanda ulaşıyor. İşte bu da haberleşme araçlarının sayesinde olmuştur. Ya da birine para yatırmak istediğimiz aman telefondan hemen kişinin iban numarasına para yatırabiliyoruz. 


Haberleşme araçları sayesinde insanlara yeni iş kapıları açıldığı gibi bazı iş kapıları da kapanmak zorunda kalmıştır. Örneğin; insanlar kendi web sitelerini kurarak kendi kazançlarını sağlamaya başlamışlardır. İşte tüm bunlar haberleşme araçları sayesinde olmuştur. İnsanlar sosyal medyayı etkin kullanmaya başlamışlardır. Sevdiğimiz insanları istediğimiz zaman görüntülü arayabiliriz ve ona olan özlemimizi az da olsa giderebiliriz .Haberleşm araçları daha birçok yenilik ve güzellik getirmiştir hayatımıza.

14 yorum:

Deneme