Bir Yazar Olsaydınız Nasıl Bir Kitap Yazmak İstediğinizi Anlatınız.

 Bir Yazar Olsaydınız Nasıl Bir Kitap Yazmak İstediğinizi Anlatınız.


Bir yazar olsaydım çocukların dünyası ile ilgili bir kitap yazardım. Çocukların sevmeye, sevilmeye muhtaç olduğunu, onların sevgi ve ilgi ile büyütülmesi gerektiğini yazardım. Kitabımda ilgiye doymuş bir çocukla hayatında hiç ilgi görmemiş, sevgiyi iliklerine kadar hissetmemiş bir çocuğun neler yaşadığını, ne gibi duygular hissettiğine dair örnekler verirdim kitabımda.


 Çocuklara karşı ailelerin psikolojik olarak baskı yapmamaları konusuna değinirdim. Çocuk ceza ile değil sevgi ile büyür derdim. Ceza alan çocuk ileride de ceza vermeyi öğrenecektir. Bunun için çocukla ile etkili iletişim kurmanın yollarını yazardım. Onları anlamak için onların gözlerine bakıp onları dinlemek gerektiğini, sorunlarını anlamak gerektiğini yazardım. Çocuk ve anne arasındaki, çocuk ve baba arasındaki ilişkiye değinirdim. Anne ve babanın çocuğa nasıl iyi örnek ya da nasıl kötü örnekler olabileceğini örneklerle anlatırdım. Ruh sağlığı bakımından iyi ve başarılı çocuklar yetiştirmenin yollarına değinirdim. 


Çocukların geleceğin aydınları, geleceğin bilim insanları olduğuna değinirdim. Onun için 0-6 yaş döneminde karakteri şekil alacağı için ailelerin nelere dikkat etmesi gerektiği ile uzun uzun yazılar yazardım. Çocukların dünyasının çok masum, temiz olduğuna dair bilgiler verirdim. Ünlü düşünürlerin çocukların önemi ile ilgili sözlerini kitabıma eklerdim ve daha çok sayıda şey yazardım.

2 yorum:

Deneme