“Elden Gelen Aş Olmaz, O Da Vaktinde Bulunmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Elden Gelen Aş Olmaz, O  Da Vaktinde  Bulunmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

En iyi yemek insanın alın teri sonucunda kazandığı yemektir. Çünkü alın teri ile kazanılan yemeği bize başkası vermemiştir ve kimseye boyun eğmek zorunda kalmamışızdır. Elden gelen yemek bir süre sonra tükenir. O gelen yemek de her zaman bizim damak tadımıza uygun olmayabilir. Bazen canımız farklı yemekler isteyebilir.

 

Oysa el her zaman en iyisini vermez ve en iyisini kendine saklayabilir. Kendi kazancın olduğu zaman canın ne isterse onu alırsın ve en güzelini yersin. Atalarımız da elden gelen aş olmaz, o da vaktinde bulunmaz, ya da elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz demiştir. Bu sözle anlatılmak istenen şudur: Elden gelen insana her zaman aş olmayabilir. Yani onun temel gereksinimlerini karşılamayabilir. Ayrıca o gelen yemek tam da bizim ihtiyaç duyduğumuz anda gelmeyebilir. Böyle olunca da o gelen yemeğin bir anlamı olmaz. Çünkü bize zamanında gereklidir o yemek. Oysa kendi kazancımızla gelen yemeğe istediğimiz anda sahip olabiliriz ve başkasından beklenti içine girmeden hayatımıza güzel bir şekilde devam edebiliriz.

 

 El ancak, tadımlık verir, onun verdiği ile de tencere kaynamaz, o da ihtiyaç duyulduğu zaman gelmez. İşte bundan ötürü başkalarından beklenti içinde olmamalıyız. Kendimizi çalışmalı, kendi emeğimizin alın terini doyasıya yemeliyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme