İyimserlik Bakış Açısı İle Gönül Güzelliği ve Umut İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 İyimserlik Bakış Açısı İle Gönül Güzelliği ve Umut İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Gönlü güzel insan her yerde aranan ve hasret kalınan insandır. Bir insan yüz olarak çok güzel olabilir ama gönlü güzel değilse, ahlakı güzel değilse o insan beş para etmez. Oysa gönlü güzel insan hayata hep umutla bakmaya devam eder. Başına gelen kötü bir olaydan ders çıkarır ve ondan nasıl bir hayır doğacağını umut ederek her türlü zorluğa rağmen inatla hayata tutunmaya devam eder. Çünkü umuttur insanı hayata bağlayan ve umuttur ve yaşamı yaşanılır hale getiren.  Gönlü güzel olan insan aynı zamanda umutlu olan insandır.

 

Hayata sürekli kötümser bakmayan, elinden geleni yaptıktan sonra işi Allah’a bırakan insandır. Gönlü güzel insanlar merhametli insanlardır. Doğadaki her canlıya sevgi ile yaklaşan kimsedir. Umutlarını, hayallerini yaşamak için var gücü ile çalışmaya devam eden, çalışan, üreten, akıllı kimselerdir. Sadece laf ile değil uygulayarak amaçlarını hayata geçirmeye çalışandır. Umudunu kaybeden insan her şeyini kaybetmiştir diye bir söz vardır. Çünkü umut kalmamışsa yaşama sevinci de kalmamıştır. Yarınların güzel şeyler getireceği inancı kişide yok olmuştur.

 

 Oysa umut olduğu zaman yarınlar daha başka olacaktır. İnsanda umut olunca insanın gönlü her zaman bahar olur ve umutları ile yaşamaya, hayaller kurmaya devam eder. Hem gönlü güzel olup hem de hayata umutla tutunan insanlar hayatınızı da daha güzelleştirir ve kişiye yaşama sevinci katar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme