“Depremzedelerin Gönlü Naz Makamındadır Kırmayalım O Gönülleri.” İle İlgili Kompozisyon

 “Depremzedelerin Gönlü Naz Makamındadır Kırmayalım O Gönülleri.” İle İlgili Kompozisyon


Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diler ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlamak isterim yazıma. Canımız yanıyor, ruhumuz daralıyor ama depremi yaşayanların duygularını her ne kadar olsa da anlayamayız çünkü onlar bu afeti yaşadı ve çok zor günler geçiriyor ve geçirmeye de devam edecektir. Kolay mı bir insanın memleketinin yerle bir olması, aile yakınlarını, akrabalarını, arkadaşlarını, öğretmenini kaybetmesi.


 Kolay mı hayallerin yarım kalması, mutlulukların son bulması ve daha niceleri… Elbette kolay değildir. Onun için kardeşlerimizin bu zor zamanlarında yanında olmalıyız. Onlar isyan edebilir, bağırabilir, çağırabilir, kızabilir bizlere ve yetkililere. İşte bu durumda onların kalbini kırmamalıyız, incitmemeliyiz gönüllerini. Aynı durumda siz olsaydınız siz ne yaparsınız bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Depremzedelerin gönlü naz makamındadır. Onların nazını çekmeliyiz ve onları sevdiğimizi belli etmeliyiz, onları anladığımızı belli etmeliyiz ve paylaşmalıyız acılarını insan gibi. Bağırmamalıyız onlara, surat asmamalıyız. her türlü zorluklara göğüs germeliyiz. 


Bu zor zamanlarda. Çünkü can kardeşlerimizin yıkılmıştır hayalleri, umutları, sevinçleri. Sabretmeliyiz onların bu haklı isyanına, bu haklı bağırışlarına ve her şeyine. Onların yanında olmalıyız, onlara sahip çıkmalıyız. Elinden tutmalıyız, sarılmalıyız, yanında olduğumuzu her hal ve davranışımız ile belli etmeliyiz. Sabırsız olmamalıyız.  İnsan olduğumuzu, yarın da bizim başımıza aynı şeylerin geleceğini düşünerek insanca tavırlar sergilemeliyiz ve çok sevmeliyiz onları hem de çok.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme