“Bir Okul İçin Her Şeyi Yaptığınızı Düşünebilirsiniz. Eğer Okulunuzun kütüphanesi Yoksa, Hiçbir Şey Yapmış Sayılmazsınız.” Kompozisyon

 

“Bir Okul İçin Her Şeyi Yaptığınızı Düşünebilirsiniz. Eğer Okulunuzun kütüphanesi Yoksa, Hiçbir Şey Yapmış Sayılmazsınız.” Kompozisyon

 

 Eğitim ve öğretim yuvası olan okullarımız çocuklarımızın geleceğini inşa ettiği kurumlardır. Okullar sayesinde, okuldaki nitelikli öğreticiler sayesinde geleceğimizin aydınları ortaya çıkarılır ve ülke büyük ölçüde kalkınmaya başlar. Bir okul için her şeyi yapmış olabilirsiniz. Mesela okulun içinde en kaliteli sıralar olabilir, en kaliteli masalar olabilir, çocuklar için deney ve gözlem yapacağı muhteşem aletler olabilir, oyun oynayabileceği alanlar olabilir.

 

 Bütün bunların olması da çok güzeldir ama eğer okulunuzun kütüphanesi yoksa hiçbir şey yapmış sayılmazsınız. Çünkü okulu okul yapan, eğitim yuvası yapan en önemli şey o okulun kendine ait küçük bile olsa bir kütüphanesi yoksa diğerlerinin pek bir anlamı kalmaz. Yani her okulun mutlaka bir kütüphanesi olmalıdır ve o kütüphanenin için de de çocukların gelişim seviyesine uygun güzel kitaplar bulundurulmalıdır. Çocuklar okuduğu kitaplar sayesinde gelişir ve ilerler. Onun için okullarda mutlaka kütüphane bulunmalıdır ve en büyük bağışlar da kütüphaneler için yapılmalıdır. Çocukların sevdiği, ilgi çektiği kitaplar bulundurulmalı, onların merak duygusunu ortaya çıkaracak ve gelişimine büyük ölçüde katkı sağlayacak ansiklopediler, öyküler, masal kitaplar ve daha birçok çeşit kitaplar okulun kütüphanesinde bulundurulmalıdır.

 

Çünkü kütüphane varsa gelişme vardır, umut vardır, aydınlık vardır. Çocuklar oradaki kitapları okuyarak kendilerini kurtarır ve cahil kalmazlar. Geleceğimizi inşa ederler, sorgularlar, empati kurarlar, analitik düşünme becerisi kazanırlar ve daha bir çok faydaları ortaya çıkar. Bunun için okulda bulunması gereken en önemli şey kütüphane ve o kütüphanenin içinde yer alan muhteşem eserlerdir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme