“İnsan Dostlukla Yoğrulur. Bu Dünyada Asıl Olan Dost Kazanmaktır.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 “İnsan Dostlukla Yoğrulur. Bu Dünyada Asıl Olan Dost Kazanmaktır.”  Sözünden Ne Anlıyorsunuz?


İnsanlar ile dostluk kurmak, dost kazanmak, güven duyabilmek, güvenilir insan olmak bizler için kalıcı ilişkilerin kurulmasını sağlar. Bu dünyada sevdiğin, değer verdiğin kişilerin gönlüne girmek, zor olan, size kötülük yapana bile iyilik yapma nezaketinde bulunmak insan olana yakışan özelliklerdir. Sizi sevmeyen kişinin içindeki kötülük bile bir nebze olsa da azalır. İyi insan olduğunuz zaman, cömert ve vefalı olduğunuz zaman , kimseye karşı düşmanlık beslemediğiniz zaman kimseden düşmanlık görmezseniz.

 

Elbette hep kötü olarak kalacaksa olan kimseler vardır ve o kişileri de huylarından vazgeçirmek olanaksız gibi bir şeydir. Önemli olan size yakışan nedir, bunu bilmektir. Çünkü her insan kendine yakışanı yapar. Her insanda kendinde olanları dışa gösterir. Oysa dostlukla yoğrulan ilişkiler sonsuz olur ve dostlar arasında samimiyet bağı sayesinde güzel bir ömür yaşanır elden geldiğince. Bu dünyada asıl olan dost kazanmaktır. Gönüllere girmek, öksüzün, yetimin hakkını gözetmek, onları korumak ve kollamaktır insana yakışan şeyler. İşte böyle böyle kurulur dostluklar ve daha sonra daim olur kardeşlik, sevgi ve saygı. Oysa bencil kimseler kendilerinden başkasını düşünmeyenlerdir. Bunlar dost kazanmak yerine çıkarlarını ön planda tutarlar ve sadece kendilerine yatırım yaparlar. Başlarına da bir şey geldiği zaman yanlarında bir tek dostu dahi olmaz böyle kimselerin. Onun için hayatın başımıza ne getireceği hiç belli olmaz.

 

 Bugün iyi durumdayken yarın düşmüş olabiliriz ve elimizden tutacak bir dosta ihtiyaç duyarız. O dostta bizi yerden kaldırdığı zaman hayata devam ederiz ve daha iyi insan olmak mücadelemizi yaparız. Yeter ki kalplerimiz temiz olsun, yeter ki kalbimiz dostluk için, sevgi için var olsun. Böyle olduğu zaman insan oluruz ve bu dünyadan ayrılırken bile arkamızdan dualar okunur ve eserimiz dostluk kalır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme