Huzur Evleri Gereksizdir Konulu Münazara Yazınız.

 Huzur Evleri Gereksizdir Konulu Münazara Yazınız.


İnsanın huzur bulduğu en güzel ve en özel yer ailesi ile birlikte olduğu, torunları ile birlikte olduğu evidir. Belki oturulan o ev çok güzel bir yer değildir. Belki iki odası vardır, her türlü eşyası yoktur ama o evde huzur varsa huzur evleri de son derece gereksizdir. Engelli olup ailesi tarafından bırakılanlar, yaşlı olup ailesi tarafından bir başına terk edilen yaşlılar, o elleri öpülesi güzel insanlar biricik ve değerlidir. Onların yeri çocuklarının, gelinlerinin yanıdır. Elbette ailesi bir kazada hayatını kaybetmiş, hayatta hiçbir akrabası kalmamış engelli, yaşlı, kimi kimsesi olmayan kişilerin korunduğu yer devlet olmalıdır. Devletin huzur evleri olmalıdır.


 Ailesi olduğu halde huzur evine terk edilen değerli büyüklerimiz bu ülkenin, bu toplumun deneyimli insanları, yol göstericileridir. Onların yeri huzur evi değil çocuklarının evininin en özel, en temiz ve en güzel köşesidir. Huzur evleri gereksizdir çünkü temelleri sağlam atılmış bir ailede olan kimseler ana, babasını sokağa bırakmaz ve huzur evlerine göndermez. Aksine büyüklere hürmet etmek, ev de bir büyüğün olması eve bereket getirir, huzur getiririz. O yaşlı olan anne ya da babanın torunlara verdiği hayat dersi o çocukları mutlu eder, akıllandırır. Evde bir büyüğün olması o evin daha güzel olmasını, daha şen olmasını sağlar.  Acımasızca huzur evlerine bırakılan bir daha yüzlerine dahi bakılmayan o değerli insanlara bu zulmün yapılması vicdansızlık ve ahmaklıktır.


Aklı olan insan ana ya da babasını kendi evinde bulundurur. Çünkü o insanlar zamanında kendini büyütmüş, yeri gelmiş aç, yeri gelmiş uykusuz kalmışlardır ama yine çocuklarını  sokaklara atmamışlardır. Peki çocuklarının bunu görememesi, ince düşünceden, nezaketten mahrum kalması büyük bir hatadır ve bu hatayı yapanlar da bir an önce hatalarından dönerek kendine gelmelidirler. Kıymetli büyüklerimizin, sevdiklerimizin yeri bizim yanımızdır.


Onlara can feda, onlar için yapılan zahmet değil rahmettir. Bundan dolayı değil huzuruna evine bir yakınımı bırakmayı aksine huzur evinde olanların nasıl aileleri tarafından geri değerinin bileceği günleri beklerim umutla ve bunun için de üzerime düşen sorumlulukları yerine getiririm. Çünkü her can değerli ve biriciktir. Huzur evleri gereksizdir çünkü her insanın kendi evi ailesidir, yakınlarıdır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme