Bir Çocuk ve Uçurtmanın Size Hissettirdiklerini Yazınız Konulu 2. Kompozisyon Örneği

 Bir Çocuk ve Uçurtmanın Size Hissettirdiklerini Yazınız Konulu 2. Kompozisyon Örneği


Çocuklar yaşamın içinde yer alan sevimli varlıklardır. En masum halleri ile yapay davranışlar içine girmeyen, samimi halleri ile  cana yakınlığı ile herkesi kendilerine hayran bırakan  kimselerdir. Çocuk demek doğallık demek, özgürlük demek, samimi davranışlar demektir. Yani olduğu gibi ya da göründüğü gibi olabilmektir. Bir çocuk ve uçurtma bana şu duyguları hissettirir: Çocuklar özgür olmak ister ve kimseye bağlanmak istemez. Zorla bir şey yapmak istemez ve sert kurallardan çabuk bıkarlar. Uçurtmayı da kendi haline bıraktığımız zaman özgürce havalanır ve rüzgar onu nereye yönlendirirse uçurtmada oraya doğru gider.


 Çocuklarda işte böyledir. İçinde doğdukları ebeveynleri onları nasıl yetiştirirse, onlara nasıl örnek olursa çocuklarda onlar gibi olur.  Çocuk ve uçurtma bana mutluluğu, özgürlüğü, neşeyi hissettirir.  Hayallerini doyasıya yaşamayı ve  o hayallerini sanki uçurtmanın içine koymuş da uçurtma da o hayalleri yerine getiriyormuş hissine kapılırım.  Uçurtmanın ve çocuğun arasındaki o sıcak duygu bana da geçer. Kendimi daha özgür, daha mutlu ve stres seviyesi daha az biri olarak hissederim. İçimdeki sıkıntılar bir anda dağılır ve dünyanın aslında kafaya takılacak kadar, kendimizi üzecek kadar çok da önemli bir yer olmadığını, anı yaşamanın, özgürlüğün tadına bakmanın en güzel şey olduğunu anlarım.


 Sağlığımız yerinde olduktan sonra, özgür olduğumuz sürece, başka devletlerin mandası altında olmadığımız sürece hayatı n ne kadar da değerli ve kısa bir zaman diliminden oluştuğunu fark ederim. Sevgisizliklerin, savaşın insanda kötü duygular oluşturduğunu oysa bir çocuk ve uçurtmanın sevgiyi, barışı, dayanışmayı gösterdiğini ve bize masumiyeti anlattığını hissederim. Çocuk demek masumiyet demek, özgürlük demektir.


Ayrıca her yetişkin insanın içinde bile zaman zaman çocukluk olur ve onlar da çocukça davranmayı severler. Uçurtma da özgürlüğü, anı yaşamın tadını veriri. Bunun için çocuk ve uçurtma ikilisi muhteşem bir ikilidir. Özgürce havalanmak, bir yere hapsolmamak, sahte davranışlar içine girmeden çocukları örnek almak en güzelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme