Aç Gözlü Olmak Deyimi İle İlgili Hikaye Yazınız.

 Aç Gözlü Olmak Deyimi İle İlgili Hikaye Yazınız.


Babam ve amcalarım yazın tarlada çalışır ve sonbahara da doğru da ektiği ürünlerin hasadını almaya başlarlardı.  Tarlaya buğday ekilir, çavdar ekilir, patates, nohut, fasulye gibi çok sayıda ürün ekilir ve bunlar satılır ve daha sonra elde edilen para paylaşılırdı. Yaşadığımız şehir olan Ankara’nın toprakları bereketli topraklardı. Biz Ankara’da yaşayan insanlarız ve memleketimizi de çok severiz. Benim adım Kübra. Kardeşimin adı Elif. Toplam iki kardeşiz.


 Babam çiftçi annem ise ev hanımıdır ama ev hanımından daha çok çalışıyor. Hem tarlada hem evde iki işi yürütmek kolay değil elbette. Ben on dört yaşındayım. Kardeşim ise on yaşındadır. Tarlamız çok büyüktür. Çok sayıda toprak kalmış dedemden ve bu toprağı daha verimli hale getirmek için de babalarım ve amcalarım var gücü ile çalışır. Bu yıl da yine öyle olacaktı ama Ahmet Amcam bu yıl biraz değişmişti. 


Normal zamanlarda da malını başkaları ile paylaşmasını bilmeyen amcam daha açgözlü birine dönüşmeye başlamıştı. Kimseye bir şeyini vermiyor, paylaşmayı sevmiyor ve açgözlülüğü ile mutlu olmaya çalışıyordu. Sadece kendi karısı ve çocukları dışında insanlara yardım etmek ona göre enayilikti. Melih Amcam tam bir cimri ve gözü doymayan kişiydi. Yıl sonu geldi, hasat zamanı geldi ve paylaşımlar yapıldı. Herkes kendi payını alacakken amcam ben hepinizden daha çok emek ettim, en çok para bu yıl bana verilecek  diye itiraz etti. Babam ve diğer amcalarım ise bu duruma şaşırıp kaldılar. Oysa onların da bir geçimi vardı. Hepsi de eşit çalışmışlardı ve alın teri dökmüşlerdi. 


Herkesin geçindirdiği bir ailesi vardı. Gözü doymayan amcam ise yalandan kendini haklı çıkarmaya çalışarak bizim hakkımıza göz koymaya başlamıştı. Amcam  yaş olarak en büyükleri olduğu için babam ve diğer amcalarım da bu duruma ses çıkarmadılar ve amcama gelirden biraz daha fazla verdiler. Amcam hayır bu yetmez daha fazlasını isterim diyerek açgözlülüğüne devam ederek insanları sinir etmeye başladı. Bunu ise kimse kabul etmedi. Bunun üzerine amcam bir daha sizinle çalışmayacağım, tarlalar bölün diye sert çıktı. Babam ve diğer amcalarım da bunu seve seve kabul etti.


 En verimli topraklar ona bırakıldı ve gözü doysun diye de kimse bu durumdan şikayetti olmadı. Babam ve diğer amcalarım ise kendilerine bırakılan toprakları yıllarca çalışarak daha verimli hale getirdiler. Açgözlü amcam ise birlik ve dayanışma ruhundan eksik olduğu için, kendi başlına çalışark çok da iyi şey yapmadı. Aç gözlülüğü yüzünden yalnız kaldı ve kimse onunla bir daha çok yakınlık ve ortaklık kurmadı. Aç gözlü olanlar hep yalnız kalırdı ve mutsuz olurdu zaten.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme