“Seni Sevmeyene Asla Sabır Gösterme Çünkü Sabrının Adı Yüzsüzlük, Fedakârlığın Adı Eziklik, Sevginin Adı Kişiliksizlik Olur.” Sözü İle Kompozisyon

 “Seni Sevmeyene Asla Sabır Gösterme Çünkü Sabrının Adı Yüzsüzlük, Fedakârlığın Adı Eziklik, Sevginin Adı Kişiliksizlik Olur.” Sözü İle Kompozisyon



İnsanlar arası ilişkilerin daha iyi olması için, insanın insana dayanabilmesi, sevgi ve saygı göstermesi için sebat etmek gerekir. Sabırlı olmak güzeldir, insanları sevmek güzeldir ama değer bilene, ama değer verene… Uğruna sabır gösterdiğimiz, uğruna fedakarlıklar ettiğimiz insanlardan bize karşı en ufak bir kıvılcım, en ufak bir çaba görmüyorsak ona gösterdiğimiz sabrın da zamanı dolmalıdır bence. Sizi sevmeyen insanlara sabır göstermemek sizin için en sağlıklısı olur.

 Sabır gösterdiğiniz kişi size katlanamadığı için, sizin değerini anlamadığı için size yüzsüz der. O kadar kendini sevmiyorum, onun için hiçbir emek sarf etmiyorum ama yüzsüzce benimle iletişime devam ediyor der  ve bunu size dolaylı yollardan da fark ettirmeye başlar. Fedakarlık ederseniz. O insan için kendinizden maddi ve manevi şeyler verirsiniz. Kendiniz için yapmadığınız güzel bir şeyi ona yaparsınız ama bunun adı da eziklik, aptallık olur. O kadar çok sevdiğiniz kişi gün gelir ve size kişiliksiz der  ve sizi küçümser. Size değer vermeyenlere emek etmemek gerekir. Umut vermeyen insanlardan umut beklememek gerekir. Ne kadar iyi olursanız olun ne yazık ki kimi insanlar nankördür ve hayatı boyunca da nankör olmaya devam edeceklerdir.

 Çünkü yaptığınız onca şeyden sonra yapmasaydı, etmeseydi, benim ondan öyle bir talebim olmadı ki kendi çok istedi yapmayı vb gibi sözlerle sizi yıkacak, sizi derinden sarsacak pervasızca sözlerde bulunur. Bu durumda çok üzülürsünüz, çok yaralanışınız ama yine de hayata devam etmeye mecbur olduğunuzu da unutmazsınız. Böyle kişiliksiz kimseler sizi yaralasa bile buna direnç göstermeli ve hayata her şeye rağmen tutunmaya devam etmelisiniz.

 Kendinizi sevin, size değer verenleri sevin ve onlarla birlikte vakit geçirin. Değer vermeyenler de kendi yoluna gitsin ve onlar için kendinizden en ufak bir taviz dahi vermeyin ta ki pişman olup sizin değerinizi bilene ve size emek  harcayana kadar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme