“Beni Görmek Demek Mutlaka Yüzümü Görmek Demek Değildir. Benim Fikirlerimi, Benim Duygularımı Anlıyorsanız ve Hissediyorsanız Bu Kafidir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Beni Görmek Demek Mutlaka Yüzümü Görmek Demek Değildir. Benim Fikirlerimiz, Benim Duygularımı Anlıyorsanız ve Hissediyorsanız Bu Kafidir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon




Vatan toprakları düşmanın eline geçmesin diye  gece gündüz demeden çok çalışmış ve büyük Türk milletine önderlik etmiş olan Mustafa Kemal de her canlı gibi ölümü tatmış ve aramızdan ayrılmıştır. Milleti onun ölümü ile yasa boğulmuş o bu dünyadan ayrılsa bile milletinin içindeki sevgi ve hasret ona karşı bitmemiş, aksine sevgi ve saygı daha da çoğalmıştır.

 Mustafa Kemal beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir diyerek kendisinin duygularını ve düşüncelerini yaşatmanın da onu görmüş gibi olmak anlamına geldiğini söylemiştir. O şu anda bu dünyada değil ama ona olan hasretimiz he zaman devam edecektir. Önemli olan onun emanetine yani cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkabilmektir. Onun gibi eğitim ve öğretime önem vermek, insan haklarına ve adalete önem verebilmektir.  Ülkemiz adına güzel işler başarmak, çok çalışmak, bilim yolunda durmadan ilerlemek onu mutlu ederdi. Ülkemizin her bir ferdine faydalı olmak, çocukları çok sevmek ve çocuklara değer vermek, onların gelecekte güzel işler yapması için onları çok sevmek Mustafa Kemal'in de çok istediği olumlu davranışlardır.

 Mustafa Kemal'i görmek demek onun gibi bilime ve ilime önem verme demektir. Halkın egemenliğini tek kişinin egemenliğinden her zaman daha üstün tutmak demektir.  Onu en iyi şekilde anlamak ve vatan evladına yakışır hareketlerde bulunmaktır. Mustafa Kemal aramızda yok ama eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm vatan evlatlarının ve Mustafa Kemal’in ruhu şad olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme