Yardımlaşma, Hoşgörü, Sorumluluk, Saygı Gibi İnsani Değerlerin Karşılıklı İlişkilerimizi Nasıl Etkilediğini Açıklayınız.

 Yardımlaşma, Hoşgörü, Sorumluluk, Saygı Gibi İnsani Değerlerin Karşılıklı İlişkilerimizi Nasıl Etkilediğini Açıklayınız.




İnsanlar iletişim kurmak için birbirine ihtiyaç duyarlar. İletişim kurulan ortamda nezaket dili kullanılmıyorsa orada sevgi, saygı da olmaz. İnsanlar arasında yardımlaşma olması kişilerin birbirine olan sevgi ve saygısını artırır. Yardım gören insanlar da kendilerine yardım eden kimseleri örnek alır.

Hoşgörülü olmak insanlar arasında ayrımcılığı önler ve ötekileştirme yapılmadan kurulan iletişim dili, ortamın esnek olmasını sağlar. Herkes sorumluluk sahibi olduğu zaman  insanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma gibi duygular artmaya başlar. Çatışmaların yerini arkadaşlıklar, dostluklar alır. Herkes birbirine saygı duyduğu zaman, herkes bilinçli insan olduğu zaman o ortamda her anlamda gelişme ve ilerleme de sağlanmış olur. Böylece toplumun da gelişmesi kaçınılmaz olur ve böyle toplumlar ruh sağlığı yerinde olan topluma dönüşür ve başka toplumlara da örnek olunur. İnsanı insan yapan en önemli özelliği aklıdır ve aklını iyi kullanan, insanlar ile sağlık bir iletişim kurabilen kimseler, öfkesini yenebilen, sabırlı olabilen, ön yargılı olmayan insanlar kendine hakim olan insanlardır aynı zamanda. Böyle insanlar da her zaman aranan, saygı duyulan kimseler olur. Toplum içinde birlik ve beraberliğin olması o toplumun gelecek kuşaklarına da katkı sağlar ve böylece ruh sağlığı yerinde olan, başarılı nesiller ortaya çıkar.

Toplum zor zamanlarda dayanışma içinde olursa, kendinden olmayana hoşgörü gösterir ve herkesi olduğu gibi kabul ederse insanlar arasındaki sevgi ve saygı da daim olur. Tüm bunlar da iletişimin daha da güçlenmesine katkı sağlar ve sevginin, saygının, yardımlaşmanın, hoşgörünün, sorumluluğun diyarı olur bu toplumlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme