“Konuşma Sanatını Bilen Adam Düşündüklerinin Hepsini Söylemez Fakat Söylediklerinin Hepsini Düşünür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Konuşma Sanatını Bilen Adam Düşündüklerinin Hepsini Söylemez Fakat Söylediklerinin Hepsini Düşünür.” Sözü İle İlgili Kompozisyon




Konuşma sanatını bilen insan nerede, nasıl, ne şekilde konuşacağını bilen insandır. Düşündüklerimizin hepsini söylersek bize düşünecek bir şey kalmaz ve içimizdeki tüm coşku ve heyecan da söner. İnsan düşündüğü her şeyi dile dökerse kendine bir şey kalmaz. Bir de düşündüğümüz her şeyi her yerde konuşmaya başlarsak insanlar ile aramız bozulabilir. Konuşma sanatını bilen adam düşündüklerinin hepsini söylemez fakat söylediklerinin hepsini düşünür sözü ile şu anlatılmak istenmiştir:

İnsan her söyleyeceğini önceden düşünüp bunun ne gibi sonuçlara neden olacağını bilirse akıllıca davranmış olur ve konuşma sanatına uygun davranmış olur. Düşündüğüm her şeyi söylersem çok kalp kırıklıklarına neden olabilirim. Söylediklerimizi düşündüğümüz zaman bir dahaki sefere daha güzel nasıl duygu ve düşüncelerimi ifade edebilirim, bu söylediklerimde yanlış ifade ettiğim cümleler nelerdir diye kendi kendimize bir öz eleştiri yapmış oluruz. Bu da bizim daha dikkatli ve daha çok düşünen, bilgili, kültürlü insan olmamızı sağlar. Söyledikleri üzerine kafa yoran insan kendini önemseyen ve kendi konuşma sanatına önem veren bir kimsedir. Söylediklerimizi düşündüğümüz zaman eksikliklerimizin neler olduğunun farkına vardığımız zaman kendimizi daha çok geliştirir ve daha az yanlış yapmaya gayret gösteririz.

 Söylediğinin nereye gittiğini bilen insan aklı başında insandır. Acaba birinin kalbini kırdım mı, ifade etmek istediklerimle karşıdaki kişi ya da kişiler tarafından yanlış mı anlaşıldım, bir patavatsızlık mı yaptım diye kendi kendimizi sorgular ve daha güzel bir üslup biçimi ortaya koymak için çabalamaya devam ederiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme