Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

 Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği



Hayvanlar kendi dünyalarında yaşayan, kendi doğasının gereği aç kalmamak için arayış peşinde olan ve savunmasız, masum olan varlıklardır. İnsanlar her ne kadar akıl olarak hayvanlardan üstün olsa da kimi insanların
  hayvanlara gösterdiği eziyeti gördükçe o kimselerin insana yakışan davranış içinde olmadığı için insan kavramını hak etmediğini düşünüyorum. Nasıl ki kendi dünyaya getirdiğimiz çocuklarımızı seviyorsak ve onlara bir şey olmasın diye üzerine titriyorsak hayvanlara da aslında o şekilde davranmalıyız, onları da koşulsuz sevmeliyiz, çevrenin olumsuz koşullarından hayvanları da korumalıyız. 

Hayvanlar sadık dostlarımızdır. Bize vefa örneğini gösteren, iç güdüleri ile duygularını bize hissettiren muhteşem varlıklardır. Hayvan sevgisi Peygamber Efendimizin şu sözü çok güzeldir ve beni her zaman etkilemiştir: Merhamet edenlere Rahman da merhamet eder. Yeryüzündeki hayvanlara karşı merhametli olunuz ki, semadakiler de size merhamet etsin." Onun için hayvanları sevmeliyiz, onlara karşı acımasızca davranışlarda bulunmamalıyız. Onlar da bu evrenin bir tamamlayıcıdır, onların da bu dünyada hakları vardır ve doğaya bizim kadar zarar vermemiş masum canlardır onlar. Onun için hayvanları sevmeliyiz, sokak hayvanları için elimizden gelen her türlü işleri yapmalıyız. Sokakta aç, yaralı halde gördüğümüz hayvanları bir başına bırakmamalıyız.

 Onlarla ilgilenmeli, onları sevmeli ve yaralarını sarmalıyız. Bunları yaptığımız zaman hayvanlar ile arkadaşlığımız, dostluğumuz başlar. Bir süre sonra hayvanlar bizlerden kaçmamaya başlar ve bizi güvenilir dost olarak görmeye başlarlar. İçimizdeki hayvan sevgisini açığa çıkartalım ve bakıma muhtaç olan hayvanlara elden geldiği kadar yardım edelim ve dost canlılar ile birlikte bu evrende yaşamaya devam edelim.

1 yorum:

Deneme