“Çok Muhabbet Tez Ayrılık Getirir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Çok Muhabbet Tez Ayrılık Getirir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon



İnsanlarla iç içe olmak, arkadaşlık kurmak, dostluk kurmak güzel bir duygudur. Mutlu olmak isteriz ve bunun için de sevdiğimiz insanların olmasını, onlara güvenmeyi ve onlar ile hem acı günlerimizi hem de mutlu günlerimizi geçirmek isteriz. İnsanız ve canlı bir varlığız. Her şeyden önce akıl sahibi ve duyguları olan bir varlık olduğumuz için sosyal olmak da bizler için son derece doğaldır. 

Her ne kadar muhabbet etmeyi sevsek de bunun da bir alanı olduğunu unutmayarak insan ilişkilerinde yeri geldiği zaman mesafeli olmayı bilmeliyiz. Çok muhabbet tez ayrılık getirir atasözü ile atalarımız çok muhabbetin ne gibi zararlar ortaya çıkaracağını anlatmak istemiştir. Burada anlatılan çok muhabbet kavramı şu şekildedir: Sık sık bir araya gelen kimseler arasındaki uyumsuzluk tez zamanda ortaya çıkar ve bu durum da kişilerin arasının bozulmasına neden olur. Hatta durum daha da ileriye gidip iki dost bir anda düşman bile olabilir. İşte bunların olmaması için insanlarla münasebetimiz sık olmamalıdır. İnsan ilişkilerinde eşimiz ya da dostumuzla  aramızda bir mesafe olmalıdır Birbirimizi özlemeli, birbirimize her özelimizi anlatmamalıyız. 

Çok sık bir araya geldiğimiz zaman gereksiz konuşmalarda artar ve bu defa kişiler birbirleri ile münakaşaya başlar ve bu gereksiz tartışma kişileri birbirine düşman eder. Komşuluk ilişkilerinde, arkadaşlık ilişkilerinde, anne ve babanın çocuğu ile ilişkisinde, öğretmenin öğrencisi ile ilişkisinde bile her zaman mesafe olmalı, saygı olmalıdır. Ne çok sık olmalıyız, ne de çok soğuk olmalıyız. Orta yol en iyisidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme