“Dürüst Bir İnsan Her Zaman Masum Çocuktur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Dürüst Bir İnsan Her Zaman Masum Çocuktur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon




Kalbinin güzelliği yüzünün bir köşesine ya da hepsine yansımış olan, içinde kimseye karşı kötülükler barındırmayan, kul hakkı yemeyen,  insanlık duygularını her ne pahasına olursa olsun kaybetmeyenler dürüst olan kimselerdir. Dürüst insanlar yalanı sevmezler, adaletsizliği sevmezler ve adaletsizlik karşısında baş kaldırırlar. Onlar böyle olduğu için masum bir çocuğa benzetilir. 

Nasıl ki masum çocuklar, güzel ahlaklı ve erdemli çocuklar çok sevilirse dürüst insanlar da o kadar çok sevilir. Çünkü dürüstlerin de masum çocuklardan farkı yoktur. Dürüst insanlar vicdanı rahat olan insanlardır. İçinde yaşadığı toplum tarafından sevilip sayılan kimselerdir. Böyle kimseler kimi çıkarcı insanlar tarafından kötülenebilir ama dürüst insanlar her ne pahasına olursa olsun karakterinden ve kişiliğinden ödün vermez haklı olduğu, güvenilir insan olduğu eninde sonunda ortaya çıkar. İşte böyle insanlara hayranlıkla bakarız, onlar yoldan geçse yolda dururuz ve böyle kimselerin yürüyüşüne bile, duruşuna bile hayran kalırız. Dürüst insanların kendine özgü bir bakışı, bir duruşu ve bir masumiyeti vardır.

 Onun için her zaman böyle kimseleri kendimize rehber edinmeliyiz, onlar gibi olmalıyız ve onlar gibi yaşamalıyız. Bunu yaptığımız zaman bizler de birer masum çocuk gibi tertemiz oluruz ve bu dünyada güzel bir iz bırakırız. Yeter ki dürüstlüğe gönül verelim, emek edelim, alın teri dökelim. Üç günlük dünya için kişiliksiz olmayalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme