“Büyük İşler, Önemli Atılımlar; Ancak Birlikte Çalışma İle Elde Edilebilir.” Özdeyişini "Tek Kanatla Kuş Uçmaz" Atasözü İle İlişkilendirerek Kompozisyon Yazınız.

 “Büyük İşler, Önemli Atılımlar; Ancak Birlikte Çalışma İle Elde Edebiliriz.” Özdeyişini  "Tek Kanatla Kuş Uçmaz" Atasözü İle İlişkilendirerek Kompozisyon Yazınız.




İnsan her işi kendi başına başaramaz. Başarabilmesi için mutlaka başka insanların da desteğine yardım duyar. Büyük işler, önemli atılımlar; ancak birlikte çalışma ile elde edilebilir diyor Mustafa Kemal. Özellikle de Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanın kahraman evlatları birlik içinde, dayanışma içinde olmuştur. Belki yiyecek bir kuru ekmeği dahi olmayan, içecek bir damla suyu bile bulunmayan bu koca yürekli insanlar istiklal savaşında bir olup bütünleşmişlerdir. 

Nasıl ki tek kanatla kuş uçmaz ise tek bir kişinin fikirleri ile de vatan kurtulmaz. Vatanın kurtulması için milletin bağımsızlık yolunda çalışması gerekiyordu.  Vatan sevgisi  içinde olan kimseler bu kutsal dava uğruna bir oldular ve milletimiz Mustafa Kemal’in önderliğinde düşmanları topraklarından kovdu ve aziz milletimiz bağımsızlığına kavuştu.  Eğer ki birlik ve düzen olmasaydı, düzenli ordu kurulmasaydı ve herkes kendi kafasına göre  bir iş yapsaydı işler iyi gitmezdi ve vatan da çok büyük güçlükler ile karşı karşıya kalırdı. Vatan topraklarında bugün özgürce yaşayabiliyor, nefes alabiliyorsak bunu birlik içinde hareket eden ecdadımıza borçluyuz. Burada elbette Mustafa Kemal’in hakkını da vermek gerekir.

 Mustafa Kemal milletine önderlik etmiş, fikirleri ile onları etkilemiş ve dayanışma içinde hareket eden halk bağımsızlığını başka ülkelere teslim etmemiş ve milletimiz kimsenin uşağı olmamıştır. Bu vatan topraklarının kıymetini bilmek ve bu uğurda hep birlikte çalışmak, mücadele etmek hepimizin vazifesi olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme