Son Pişmanlık İle İlgili Hikâye Yazınız.

 Son Pişmanlık İle İlgili Hikâye Yazınız.




Sonbahar yağmurlarının insanı mutlu eden bir yanı vardır. Eda da bu yağmurlu günlerde çok mutlu olurdu. Yapraklar ağaçlardan yavaş yavaş dökülürken başlardı hüzün mevsiminin insana farklı duygular hissettiren dokunuşları.  Sınavın habercisiydi bu hüzün mevsimi aslında. Çok yakın bir zamanda sınava girecek olan Eda bu sınava çok iyi bir şekilde hazırlanmıştı. Yıllarını vermişti Üniversitede hoca olmak için. Sınav günü yaklaştıkça Eda’nın heyecanı da artıyordu. Bir yandan da ya başarısız olursam korkuş kaplıyordu içini. Eda’nın arkadaşı Sema da yüksek lisans öğrencisiydi ve o da sınava girecekti.

 Dil sınavını geçerlerse kendi alanlarında iyi bir yerlere gelecek olan arkadaşlar hem kaygılı hem de mutluydular. Sema da mutluydu ama Eda kadar bu sınava fazla önem vermemiş, ne de olsa yaparım düşüncesi ile çok çalışmamıştı. Oysa Eda dil sınavına gireceği için yabancı dil kurslarına gitmiş, evde internetten yabancı dil ile ilgili videolar izlemiş ve alanında başarılı olmak için aylarca ter dökmüştü. Sınav günü geldiğinde ikisi de çok heyecanlıydı. Sınav saati başlamıştı ve sorular göz önüne gelmişti. 

Eda soruları hızlı ve zevkle yaparken Sema ise bu soruların ne anlama geldiğini bile anlamıyordu. Çünkü kendini geliştirmek için fazla çaba harcamamış sadece belli başlı konulara yüzeysel bakmıştı. Oysa Eda tüm sorulardan sadece iki tanesini boş yapmış ve geri kalanını gayet de güzel yapmıştı ve sınav sonucunda çok yüksek bir puan alarak  istediği unvana sahip olmuştu. Sema ise çalışmadığı için başarısız olmuş ve istediği yere gelemediği için çok pişman olmuştu. Zamanında çalışmadığı için, azim etmediği için pişman olmuş ama son pişmanlık ne yazık ki bir işe yaramamıştı. İki arkadaştan biri mutlu   ve yeni işine ayak uydurmaya çalışırken diğeri ise pişman şekilde tekrardan sınava hazırlanmaya çalışıyordu.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme