“Terzi Kendi Söküğünü Dikemez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Terzi Kendi Söküğünü Dikemez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.




Bir alanda uzman olan kişiler yaptıkları iş ile başka insanlara faydalı olurlar ama kendine zaman ayırmadığı için  o işi kendisi için yapamaz çünkü kendisine ayıracak zamanı yoktur. O kadar çok çalışıyordur ki ve o kadar o kadar çok yoruluyordur ki böyle nitelikli ve becerikli insanlar kendi ile ilgili durum söz konusu olduğu zaman kendine faydalı olamazlar.

 Hep başkalarının işini yaptıkları için kendine ayıracak zaman kalmaz, kişi çok yorgun olduğu için, çok yoğun olduğu için kendine vakit bulamaz. Atalarımız da bunun için “Terzi kendi söküğünü dikemez.” sözünü kullanmıştır. Aslında zaman kalsa kendi söküğünü de gayet güzel dikerler ama zaman yoktur. İnsan ne kadar yoğun olursa olsun kendine de vakit ayırmalı ve kendi işlerini de yapmalıdır. Bu atasözü ile ilgili şu örneği verebiliriz. Tesisatçı olan bir usta başkalarının işini yapar, doğalgaz peteklerini takar, muslukları yapar ama eve geldiği zaman kendi muslukları su akıtıyordur ve musluk da kaç gündür öyle akmaya devam ediyordur. Usta o kadar çok çalışmıştır ki kendi evinin musluğunu tamir etmeye bir türlü zaman ayıramadığı için musluk bir süre akmaya devam eder. Usta ne zaman boş bir güne denk gelirse kendi işini ancak o vakit halledebilir. Örnekte de anlaşıldığı gibi usta olan kişi kendi işine vakit ayıramamıştır.

Buradan da anlaşılacağı gibi terzi kendi söküğünü dikemez atasözünü sizler için açıklamaya çalıştık. Her şeye rağmen becerikli kimseler kendine de vakit ayırmalı ve işlerini kendileri için de güzel bir şekilde yapmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme