Anne Sevgisi İle İlgili Hikâye Örneği

 Anne Sevgisi İle İlgili Hikâye Örneği




Güneşin sert ve sıcak yüzü tarlada çalışan annem ve komşumuz Meltem Teyzenin yüzünü yakmış, ellerini ise iyice kurutmuştu. Yaz mevsiminde tarlada çalışmak, tarlanın o sıcağına dayanmak biraz güç biraz da azim isterdi. Annem ve Meltem Teyze ise çocuklarının geçimini sağlamamak için günlük tarla işçisi olarak çalışmaya gider, akşama kadar annemin ve arkadaşının o emek eden güzel elleri nasır tutardı. Biz anne, babam  ve beş kardeş olan çekirdek bir aileyiz. Babam da günlük olarak ne iş bulursa ona gider ve ev geçimimizi sağlamaya çalışırdık. Ayşe, Elif, Büşra ve Kerem adında kardeşlerim var. En büyükleri ise benim. Benim adım Yunus yaşım ise on üç. Evde anneye en düşkün olan da benim. Diğer kardeşlerim de anneme çok düşkün ama onlar annemin ne zorluklar çekerek bizi büyüttüğünü henüz anlamayacak kadar küçük yaştalar.

 Benim güzeller güzeli esmer tenli, kara gözlü, beline kadar uzun simsiyah sırma saçları olan annem çok iyi ve fedakar bir annedir. Küçükken babası kız çocuğunun okulda işi olmaz deyip onu babamla evlendirmiş ve o da ne yazık ki okuyamamış. Okumayı çok istemiş oysa ama dedem  onun okumamasına neden olmuş.

 Annem her gün tarlaya gider ve durmadan çalışır. Eve geldiğinde kan ter içinde kalır ve ama yüzündeki tebessümü asla bırakmaz. Ne kadar yorulursa yorulsun evlatları için her şeyi yapan bir annedir benim annem. Günlerden bir gün yine tarlaya gittiğinde biz de evdeydik. Birden kapı vuruldu ve gelen Meltem Teyzeydi. Annemin tarlada yakıcı sıcağın alnında bir anda bayıldığını ve annemi hastaneye yatırdıklarını söyledi. Hemen kardeşlerim ile birlikte Meltem Teyzelerin arabasına binerek hastaneye gittik. Canım babam da işini yarıda bırakıp annemin yanındaydı ve ona su içiriyordu. O yakıcı güneş ışığına daha fazla dayanamayan annemin başına güneşe geçmiş, midesi bulanmış ve bir anda yere yığılarak hastaneye getirilmiş.

 Babam onun saçlarını okşadı ve annemi bağrına bastı ve bizde anneme iyice sarıldık. O bizim canımızdı, ona bir şey olsa canımız yanardı. O günden sonra babam annemin çalışmasını yasakladı ve gerekirse iki işe birden giderim diyerek annemin sadece çocukları ile ilgilenmesini istedi ve bir daha annem tarlada çalışmadı ve hep bizim başımızda durdu ve bizi büyüttü.

 Şimdi hepimizin bir mesleği var ve annem de babam da çok mutlu. Bugünlere geldiysek annemin ve babamın fedakarlığı sayesindedir. Babam da bizim canımızdır ama anne sevgisi daha bir başkadır çocuklar için. Çünkü anne kokusu ile dünyaya gelir  ve o kokuyu asla unutmak istemeyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme