Gelişim ve Değişim İle İlgili Kompozisyon Yazınız

 Gelişim ve Değişim İle İlgili Kompozisyon Yazınız.




İnsanlar doğar, büyür, gelişir ve bir zaman sonra yaşam son bulur. Gelişim insanların sadece fiziksel anlamda gelişmesi değil aynı zamanda zihinsel anlamda da kendini geliştirmesidir. Değişim ise hem iyi önde olabilir hem de kötü yönde olabilir. Örneğin; kötü bir alışkanlık öğreniriz ve kendi içimizde bir değişim geçiririz ama bu bizim için faydalı olan bir değişim olmaz aksine olumsuz bir değişim olur.

 Kişi ne zaman kendini geliştirmek için çalışırsa, başarılı olursa ve kendine ve topluma faydalı işler başarırsa işte o zaman bu değişimin adı olumlu değişim olur ve kişi için de bu değişim fayda sağlar. Kişisel gelişim ve değişim insanın hayatında farkındalıklar yaratır. İnsan ne zaman kendi kendini keşfederse, kendi ilgi ve yeteneklerinin neler olduğunu bilir ve bunun üzerine çalışmalar yaparsa işte o zaman büyük bir gelişim ve değişim içine girmiş olur. İnsanı insan yapan özelliklere sahip olduğumuz zaman da gelişim ve değişim içinde oluruz. Örneğin yardımlaşma ve dayanışma içinde olursak, vicdan duygumuz tam gelişmişse, empati kurma becerimiz gelişmişse işte o zaman güzel işler başarmaya başlamışız demektir.

 Kişi kendi isterse değişir, kendi istemez ise geriler. Onun için kendimizi geliştirmeye bakmalı ve olumlu yönde değiştirmeliyiz. Gelişim ve değişim insanın önce kalbinde başlamalıdır. İnanç ile yola çıkılmalı ve kendini geliştirmek için emek edilmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme