İçinde Güle Güle, Hoşça kal, Gülümseme, Merhaba Kelimelerinin Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.

 İçinde Güle Güle, Hoşça kal, Gülümseme, Merhaba Kelimelerinin Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.




Okullar açılmış, arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize kavuşmuştum. Kavuşmadığım, hasret kaldığım tek kişi vardı. O da babamdı. Babam uzun süreli yolculuklar yapar ve eve haftalarca gelmediği olurdu. Özlem duyardım babama. Keşke herkesin babası gibi benim de babam sabah gidip akşam evimizde olsa derdim. Düzenli bir işi olsun, bizimle olsun, akşamları çayımızı birlikte yudumlayalım isterdim. Bunları düşünürken bir anda okul saati aklıma geldi ve saate baktım ki çok şükür saat henüz sabahın altısı ve okula gitmeye henüz iki saat vardı. Hemen kalktım, elimiz yüzümü yıkadım. Gökyüzü kapkara bulutlarla kaplanmıştı, yağmur yağacaktı anlaşılan. 

Daha sonra annemden önce çayı bu defa ben hazırlayayım diye mutfağa gittiğimde birden kapı zili çaldı. Allah Allah kim ki bu saatte hayırdır dedim ve biraz da korkarak kim o diye seslendim kapının arkasındaki kişiye. Benim oğlum, benim Cihan’ım aç kapıyı diyen bir baba sesiydi bu. Allah dedim Allah. İşte babam bu sabah erken geldi, işleri erken bittiği için bu defa bize sürpriz yapmıştı. Kapıyı açtım ve o koca bedenine sarıldım. Gülümseyerek baktı gözlerimin içine.

 O mavi gözlerine bakmaya hasret kaldım babacım tam kırk beş  gündür yoksun evde dedim ve duygulandım. Kaslı kolları ile bana sarıldı ve alnımdan öptü, sarı saçlarımı okşadı. Merhaba oğlum dedi, ben de çok özledim ama iş işte yapacağım bir şey yok, yoksa işsiz kalırsam mutlu olur musun dedi. Elbette hayır babacığım diyerek tebessüm ettim ve onun o güzel ve yakışıklı gözlerinden öptüm. Çok özlemiştim, buram buram hasret kokuyordu babam. Bana bir de küçük kırmızı kamyon almıştı hediye.  Çok mutlu oldum ve bu hediyeyi arkadaşım Sinan'a da gösterir dedim. 

Babam daha sonra bana dönerek annen henüz uyanmadıysa uyandırma ona kahvaltıyı bugün ikimiz  hazırlayalım ve onu uyandıralım dedi. Daha sonra ikimiz çok güzel bir şekilde sofrayı süsledik ve annemi öperek uyandırdık. Kahvaltılık bir sürü şey almıştı babam yoldan gelirken. Yumurta, zeytin, peynir çeşitleri, sucuk, salam, sosis, yeşillik ve daha çok şey. Annem babamı karşısında görünce çok duygulandı ve hoş geldin canım, çok özledik dedi ve hep birlikte sarıldık ve kahvaltı sofrasına doğru yol aldık. 

Güzel bir kahvaltıdan sonra babam beni okula bıraktı. Kamyonla okula bıraktığı için çocuklar kamyondan inerek bana hayran gözlerle baktı ve ben de havamı attım. Daha sonra babam bana dönerek hadi oğlum ben biraz ev ihtiyaçlarını alayım sen de okula güzelce gir  dedi. Babam bana hoşça kal oğlum dedi, ben de tebessüm ederek güle güle babacığım dedim. Çok güzel bir gündü o gün babamla olduğum, babama kavuştuğum muhteşem bir gündü.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme