Öğretmene Verilen Değer İle İlgili Kompozisyon Örneği

 Öğretmene Verilen Değer İle İlgili Kompozisyon Örneği




Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük bir öneme  sahip olan  öğretmenler, dünyanın en değerli bireyleridir. Öğretmenler öğrencileri için, içinde yaşadığı toplum için, dünya için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan kıymetli kimselerdir. Çocuklar için, vatanı için her türlü teri döken öğretmenlerimize hak ettikleri değer verilmelidir. İnsan yetiştirmek, güzel ahlaklı bireylerin toplumda içinde artmasını sağlamak, sevgiyi ve saygıyı topluma bütün içtenliği ile yaymak öğretmenlerin yaptığı en güzel şeylerdir. Öğretmenler her türlü zorlukta hemen pes etmeyen, yılmadan, yenilmeden eğitim mücadelesine devam eden, kendi içindeki ışığı öğrencilerine yayan büyük insanlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler ile ilgili şu sözü çok değerlidir: "Herkesin kendine göre bir zevki vardır. Kimi bahçe ile meşgul olmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır." Gerçekten de öğretmenler adam yetiştirmekten hoşlanan, eğitim ve öğretimin bir ülke içinde gelişmesi için çok çalışan, çok üreten ve devamlı kendini geliştirip öğrencilerine örnek olanlardır. Bizlere bu kadar fazla emeği geçen öğretmenlerimizin değeri bilinmeli ve onlara karşı en ufak yanlış bir harekette bulunulmamalıdır. Öğrencileri arasında hiçbir ayrım yapmadan, onları olduğu gibi kabul eden ve seven öğretmenlerimizin değerini bilmeliyiz. Onların ne kadar değerli olduklarını kendilerine hissettirmek için çocuklarımızı sorumluluk sahibi yapmalıyız. Öğretmenlerine saygılı yetiştirmeliyiz ve ahlaklı ve akademik açıdan da başarılı bireyler olması için öğretmenle iş birliği yapmalıyız.

 Öğretmen  başlı başına bir değerdir ve bu değerin, bu hazinenin kıymetni bilmek de bizlere düşer. Onlara karşı kibar olmalıyız. Öğretmenlere hak ettiği değer verilmeli ve öğretmenlik mesleğinin kıymeti bilinmelidir. Unutmayalım ki öğretmenler olmazsa toplum da büyük bir eğiticiden yoksun kalır ve o toplum çürümeye yüz tutar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme