Çok Sevdiğiniz Âdeta Hayran Olduğunuz Birisini Anlatan Kompozisyon Yazınız.

 Çok Sevdiğiniz Âdeta Hayran Olduğunuz Birisini Anlatan Kompozisyon Yazınız.




Her insan kendine yakın olan, dürüst ve samimi insanlarla yakınlık kurmak ister. Benim de çok sevdiğim  bir ablamız vardı. Komşumuzun kızı olan bu ablaya her zaman hayranlıkla bakar ve onun o masum yüzünü görmek için evlerine kadar gider ve dertlerimi onunla paylaşırdım. Seher adında olan bu abla bana hep doğru yolu göstermek için nasihatler verirdi.

Onu hem dış görünüş olarak hem de kalbi temiz olduğu için çok severdim. Kimseye karşı kötülük düşünmez, insanlara karşı hep anlayışlı olan bir ruhu vardı. Uzun boylu, sarı kıvırcık saçları olan Seher ablam aynı zamanda çok çalışkan ve başarılı bir insandı. Tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Seher ablam çok çalıştığı için başarılı olduğunu söyler bunun için de bana kaynak kitaplar alır ve benim de başarılı olmamı ister. O benim için bir komşu değil aynı zamanda bir öz abla gibidir. Sürekli kitap okuyan ve birçok konuda bilgi sahibi olan ablam benim merak ettiğim sorulara da cevap verir ve benim her zorlu zamanımda yanımda olurdu. Çevresindeki canlılara zarar vermez, nerede yaralı veya hasta olan bir hayvan varsa ona yardım ederdi. Mahalledeki tüm çocukları sever ve onlar ile oyun oynardı. Onun için ben ona hep hayranlıkla bakardım.

Seher ablamın  benim üzerimde hakkı çoktur. Ben de çok çalışıp ona ileride güzel hediyeler alacağım ve vatanıma, milletime faydalı bir insan  olmak elimden gelen her şeyi yapacağım.

1 yorum:

Deneme