Yaşadığımız Dünyayı Nasıl Gördüğümüz Konulu Kompozisyon

 Yaşadığımız Dünyayı Nasıl Gördüğümüz Konulu Kompozisyon

 


Günler geçiyor, aylar geçiyor ve yıllar da geçerek her gün daha yeni şeyler   öğreniyoruz. Bu arada her geçen daha da büyüyor ve gelişiyoruz. Yaşadığımız dünya da her geçen gün değişiyor ve dünyada her geçen gün ilginç olaylar oluyor, savaşlar oluyor, adaletsizlikler oluyor, kimisi tok gezerken kimisi yiyecek bir ekmek dahi bulamıyor. Kimi yerlerde güzellikler  elbette oluyor ama keşke bu güzellikler daha çok olsa her şey  daha iyi olurdu . Yaşadığım dünyayı şu şekilde görüyorum: Bilim ve teknoloji alanında her geçen gün gelişme ve ilerleme oluyor ama insanların kalbinde gelişme ve ilerleme ne yazık ki hızla azalıyor. Şehirleşmenin de getirdiği yaşam ile birlikte insanlar kendi içine kapanıyor, yüz yüze iletişim azalıyor, bencillik artıyor ve samimiyetin yerini sahte sevgiler ve yapmacık hareketler alıyor.

Yaşadığımız dünyada her şey  gelişiyor ama insanlık hala gelişmiyor  her türlü olumsuzluklar olmaya devam ediyor. İnsanlar yüzüne gülerken arkadan farklı şeyler yapıyorlar. Komşuluk ilişkileri eskisi gibi değil artık. Ülkeler güç gösterisinde bulunmak için milyonlarca insan yaşam savaşı veriyor ve bu yaşam savaşında kimi galip gelirken kimisi de mağlup oluyor. Kimyasal olan her şey yaşamımıza hızla girmeye devam ediyor ve bu da insan yaşamın sonunu getirmeye başlıyor. Yediklerimiz doğal olmadığı için daha çok hastalanıyor ve daha geç iyileşiyoruz. Temel değerler yok oluyor ve anormal olan şeyler normal gibi görülmeye başlıyor. Burada en büyük görev ise biz gençlere düşüyor. Bizler yaşadığımız dünyaya yön vermek için çok çalışmalıyız bunun için de önce iyi insan olmalıyız, yardımsever ve merhametli insan olmalıyız.

 Savaşların son bulmasına, kardeşliğin daim olmasına katkıda bulunmalıyız. Bilim ve teknolojide ülkemizi her alanda geliştirmek için çok çalışmalıyız. Yaşadığımız dünyanın kötü gidişatını durdurmak için  doğayı ve çevreyi korumalıyız. Havayı, suyu ve toprağı kirletmemeliyiz. Kirlenmiş olan kalplerimizi arıtmalıyız ve insan olarak yaşamaya devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme