“Zor, İmkansızdan Kolaydır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Zor, İmkansızdan Kolaydır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon



Dünyaya geldiğimiz andan itibaren başlar yaşam yolculuğu. Bebek oluruz önce sonra büyürüz çocuk oluruz, genç oluruz, yetişkin oluruz ve atılırız hayatın zorlu sürecine. Bu zorlu süreçte emin adımlarla yürümek için çalışmak gerektiğini, çalışmazsak hiçbir şeyin fayda getirmeyeceğini biliriz. Çünkü bizden daha deneyimli insanlar anlatırlar, bize yol gösterirler  ve biz de onları dinleyerek emek etmeye devam ederiz.  Zor imkansızdan kolaydır sözü ile anlatılmak istenen zor olan büyük bir uğraş, azim ve sebat sonucunda başarılır ve istediğimiz o zor olan işi başardığımız zaman mutlu oluruz. 

Zor olanı herkes yapamaz isteyen yapar ama imkansız olanı hiç kimse başaramaz. Adı üstünde imkansız olduğu için bunun hayalini kurmak, hayalini başkalarına anlatmak bile kişilere saçma gelir. İmkansız olan bir şey başarılamaz ama hayalini kurmuş ne saçma derler. Oysa zor olan başarılır ama bunu da herkes başaramaz. Kimi inançlı ve çalışkan insanlar başarabilirler zor olanı. Başarmak için büyük bir uğraş içine girerler. Mesela bu konuya şöyle bir örnek verelim:  Bir çiftçinin büyük bir tarlası vardır. Bu tarlanın toprağı çok verimsizdir ve bu çiftçi o tarlayı bir başkasına satar. Tarlanın yeni sahibi o tarlayı alır. Önce toprağın ıslah edilmesi için toprağa gerekli olan her bakımı yapar ve o tarlaya başka yerlerden kamyonlarla iyi topraklar getirilir. Toprağın ilacı verilir, suyu verilir ve temel gereksinimleri karşılanır. Tarlaya yakın bir de su kuyusu yapılır ve toprak ekilmek için hazır hale getirilir. Daha sonra o toprağa çiftçinin ekmek istediği ürün hangisi ise ekilir ve altı ay sonra verimsiz denilen toprakta çok güzel ürünler yetişmiştir ve toprak artık verimli hale gelmiştir. 

Başta zor gibi görünen, hasta gibi görülen ve bir başkasına satılan tarla satın alanın elinde yeniden bahara merhaba demiş ve zor olanın başarılacağını verdiği ürünler ile bir güzel göstermiştir tarla ve onun sahibi. Yani imkansız olmayan bir şey zor olabilir ama çalışmanın ve alın terinin sonucu o zorun da üstesinden gelinir evelallah. Yeter ki bir işe gönül verelim, yeter ki alın teri alnımızdan damlaya damlaya toprağa düşsün ama zor olan başarılmış olsun, onun mutluluğu tadılmış olsun. Bunların hepsi de insanoğlunun başaracağına inanmasına ve sabrına bağlıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme