Yalnızlık: Tek Ağaçlı Bahçe Sözünden Hareketle Yalnızlığın Size Çağıştırdığı Düşüncelerini Yazınız.

 Yalnızlık: Tek Ağaçlı Bahçe Sözünden Hareketle Yalnızlığın Size Çağrıştırdığı Düşüncelerini Yazınız.




İnsanı değerli kılan onun diğer insanlarla olan iletişimi, diğer insanlarla olan birlikteliğidir. Yalnızlık tek ağaçlı bahçe sözünden ise anladıklarım şunlardır: Yalnız kalmak kişinin kendi içine kapanmasına ve sosyal çevreden kopmasına neden olur. Her şeyiniz olabilir ama konuşacağınız, duygu ve düşüncelerinizi anlatabileceğiniz bir arkadaşınız, eşiniz dostunuz yoksa sahip olduklarınızın hiçbir anlamı da yoktur. Tek ağaçlı bahçeden nasıl bir fayda sağlanmazsa insan da tek başına ne kendisine ne başka birilerine faydalı olabilir. 

Bir bahçede çeşitli ağaçlar, rengarenk çiçekler olduğu zaman o bahçe farklılıklar ile bir bütün olur. İnsanoğlu da her düşünceden insanı tanıyarak, herkesten farklı bir şey öğrenerek sosyal bir varlık olur ve yalnızlık gibi kişiyi mutsuz eden o kötü duyguya kapılmaz. Yalnızlığın bana çağrıştırdıkları şunlardır:  Hayat neşesini kaybetme, hayallerine başka insanları katamama, yediğin, içtiğin gıdalardan hiçbir tat alamama, mutluluğunu, derdini başka kimse ile paylaşamama ve bunun verdiği psikolojik sıkıntılar, kendini değersiz hissetme gibi duyguları çağrıştırır.  Yalnızlık kimi zaman güzeldir ama çoğu zaman güzel olan ise sevdiklerimiz ile birlikte olduğumuz anlardır.

 Yalnızlıktan kaçınmak istiyorsak insanlara karşı güler yüzlü olmalıyız. Samimi davranışlar göstermeliyiz, yalandan uzak durmalıyız. Yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıyız. İçimizde şefkat ve merhamet duygusu eksik olmamalıdır. Bencil olmamalı, yediğimizi başka insanlarla da paylaşmalıyız. Çünkü her şeyin tadı sevdiklerimizle birlikte olunca çıkar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme